More

  Miškić o zaobilaznici oko Brčkog: Ograničenje od 80 km/h nije veliko, ali mora da se poštuje

  Miroslav Miškić, direktor JP “Putevi Brčko” kaže da su tehnički prijem i upotrebna dozvola dokaz da su radovi na zabilaznici oko Brčkog izvedeni u skladu sa projektnom i građevinskom dozvolom.

  • Već ove sedmice pozvaćemo izvođača sa kojim imamo ugovor na održavanju signalizacije da ukloni table koje upozoravaju na privremeni režim saobraćaja i table o ograničenju brzine na 60 kilometara na čas. Postavićemo table koje već imamo o dozvoljenoj brzini od 80 kilometara na čas – rekao je Miškić za Srpskainfo.

  Pojasnio je da se horizontalna signalizacija neće mijenjati, iako je bilo zahtjeva za više isprekidanih linija, ali ih je glavni projektant odbio pošto bi to značilo bržu i rizičniju vožnju na saobraćajnici koja prolazi kroz ravničarski dio.

  • Zahvaljujući tome nismo imali problema tokom privremenog režima saobraćaja i nadamo se da će tako i ostati. Ograničenje brzine od 80 kilometara na čas nije veliko za saobraćajnicu ovakvog kvaliteta i performansi, ali to mora da se poštuje. Radarske kontrole ostaju i policija će raditi svoj posao – istakao je Miškić i pozvao vozače da bez obzira na mogućnosti i kvalitet saobraćajnice poštuju ograničenja.

  Miškić kaže da su kružni tokovi na zaobilaznici na račun kojih se mogao čuti niz primjedbi takođe izgrađeni u skladu sa projektom i građevinskom dozvolom.

  • Primjedbe o gužvama na kružnim tokovima su smiješne, jer ne postoji ni jedno veće naselje i tranzitna saobraćajnica koja u špicama nema gužve – rekao je Miškić.

  Najavio je da će u skladu sa obećanjima i zahtjevima mjesnih zajednica već tokom ovog mjeseca na dvije raskrsnice u nivou postaviti semafore.

  • To su raskrnice Begovača-Boderište i Grbavica-Šić. Procijenili smo da su zahtjevi mjesnih zajednica opravdani i da je postavljanje semafora realno potrebno, jer na tim raskrsnicama obilaznicu dnevno presijeca dvije hiljade vozila. Proveli smo nabavku, dobili građevinsku dozvolu i sve saglasnosti nadležnih odjeljenja. Uradićemo to već u aprilu, prije svega radi sigurnosti lokalnog stanovništva, jer će sada brzina kretanja vozila na obilaznici biti veća – zaključio je Miškić.
  Autori: Otisak.ba i Srpskainfo.com

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI