More

  Miškić: Godina na izmaku uspješna za JP „Puteve Brčko”

  - Advertisement -

  Direktor Javnog preduzeća Putevi Brčko Miroslav Miškić, na novogodišnjem prijemu za novinare, istakao je da je 2019. godina za ovo preduzeće bila uspješna i da je sa svojim saradnicima jako zadovoljan sa svim postignutim u godini na izmaku.

  „S obzirom da su bile neke blokade uradili smo dvije veliki stvari. Prva je da smo projekat zaobilaznice završili i pustili u pogon, a druga da smo dobili novi kapitalni projekat, rekonstrukciju mosta na rijeci Savi. Vjerujemo da ćemo i ovaj drugi projekat u periodu pred nama uspješno implementirati“, dodao je Miškić.

  Govoreći o rekonstrukciji odnosno vanrednom održavanju mosta preko rijeke Save, naglasio je da je to veliki izazov i veliki posao jer se radi o mostu dugom 900 metara.

  „Trebalo bi da se obave konkretni razgovori sa hrvatskom stranom da bi smo to usmjerili. I vidjećemo da već u prvoj polovici naredne godine budemo spremni za raspisivanje potrebnih tendera. Naša ideja je, sagledavajući potrebe i konsultujući stručnjake, da mostu vratimo život za slijedećih osam do deset godina što se tiče teretnog saobraćaja. I to ima smisla samo ako ćemo u tom istom periodu izgraditi potpuno novi most. Jer i ovih osam do deset godina će vrlo brzo proći“, dodao je Miškić.

  U ovoj godini, pored spomenutog, kako je kazao, radilo i na popravci ostale infrastrukture, ekipiranju tima koji na terenu sve provodi, odnosno prijemu novih ljudi. A nabavljena je i određena mehanizacija potrebna za poslove koji nisu u redovnom sistemu održavanju, istaknuvši da je takvih površina u Distriktu blizu 300 kilometara.

  Autor: Sanita Jerković Ibrahimović
  Izvor: Radiobrcko.ba
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety nine − = 93