More

  Mirza Karahasanović novi predsjednik KKK Hariz Suljić

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  Autor: Kristian Bilić

  Na Izbornoj skupštini u Kajak kanu klubu “Hariz Suljić” za novog predsjednika najtrofejnijeg kluba u Brčko distriktu BiH jednoglasno je izabran uspješni brčanski kajakaš Mirza Karahasanović.

  Mirza Karahasanović je dugogodišnji član Kluba koji je više puta bio državni prvak Bosne i Hercegovine. Veslao je za reprezentaciju na 2 evropska i jednom svjetskom prvenstvu.

  Godine 2015. proglašen je za najboljeg sportistu u Brčko distriktu BiH. Osvojio je preko 350 medalja.

  Karahasanović smatra da bi svojim poznavanjem ovog sporta, kao i određenim upravljačkim sposobnostima, novim idejama i energijom mogao da doprinese Klubu i ovom sportu koji zaista zaslužuje bolji status. 

  • Predstavlja mi zadovoljstvo preuzeti ovaj klub koji je duži niz godina najbolji u državi. Sa svojih 12 godina sam ušao u ovaj klub i velika mi je čast biti njegov predsjednik nakon niza godina nastupanja za isti – kazao je Karahasanović u izjavi za Otisak te nastavio:
  • Kada sam došao u Klub, svi su bili bolji od mene po rezultatima, ali upornim radom već sam sljedeće godine postao vicešampion BiH. Kako su godine prolazile, postajao sam sve bolji, međutim, mojim odlaskom na studije u Tuzlu taj intenzitet se smanjivao. Sada kada sam okupiran svojim poslom, doprinos ovom sportu ću ostvarivati barem s ove pozicije. U međuvremenu su u Klub došle nove mlade snage, mladi kajakaši i kajakašice za koje vjerujem da će dostojno predstavljati naš grad i državu i na međunarodnom polju.
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img