Mirsad Berberović dobio spor protiv Avaza

  Pravosnažnu presudu u ovom predmetu sud je donio 13. decembra, prema kojoj je tuženi "Avaz-roto press" dužan Berberoviću nadoknaditi nematerijalnu štetu u iznosu od 6.000 KM, i to sa zakonskom zateznom kamatom na taj iznos počev od dana podnošenja tužbe pa do isplate, zbog klevete iznijete u listu "Dnevni avaz".

  Foto: Pixabay - ilustracija

  Novinar: Adis Mujdanović

  Vlasnik firme “Bihexo” Mirsad Berberović dobio je spor protiv “Avaz-roto pressa” pred Općinskim sudom u Sarajevu.

  Pravosnažnu presudu u ovom predmetu Sud je donio 13. decembra, prema kojoj je tuženi “Avaz-roto press” dužan Berberoviću nadoknaditi nematerijalnu štetu u iznosu od 6.000 konvertibilnih maraka (KM), i to sa zakonskom zateznom kamatom na taj iznos počev od dana podnošenja tužbe pa do isplate, zbog klevete iznijete u listu “Dnevni avaz”.

  Serija članaka

  Riječ je seriji članaka objavljenih u “Dnevnom avazu” u februaru i martu ove godine pod naslovima “Smije li tužilac protiv Bakirovog zeta?”, “Kriminalno klupo se odmotava”, “Tužioci razotkrivaju šemu pranja novca, Bakirov zet važna karika”, “Bakirov zet oprao 200.000 KM”, “Berberoviću opet štimaju tender u VIK-u”…

  Također, “Avaz” je dužan presudu objaviti u “Dnevnom avazu” i “Oslobođenju”, te nadoknaditi tužiocu troškove postupka u iznosu od 1,8 hiljada KM.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy two ÷ = eight