More

  Ministar Bukvarević posjetio Brčko

  Sastanak sa čelnicima Brčko distrikta imao je prioritetni cilj osigurati preduslove za lociranje vojnih evidencija bivših pripadnika Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća obrane sa područja Distrikta.

  - Advertisement -

  Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, Salko Bukvarević, u utorak je u kasnim popodnevnim satima boravio u kraćoj radnoj posjeti Brčkom.

  Sastanak sa čelnicima Brčko distrikta imao je prioritetni cilj osigurati preduslove za lociranje vojnih evidencija bivših pripadnika Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća obrane sa područja Distrikta.

  “Resorne službe Federalne i Vlade Distrikta učiniće maksimum kako bi se stvorile pravne, tehničke i kadrovske pretpostavke da ovdašnjih 17.000 pripadnika ARBiH i HVO-a mogu dobiti svu neophodnu dokumentaciju u Brčkom, a ne kao do sada u Srebreniku i Orašju. Sva aktivnost u ovom kontekstu treba biti okončana najkasnije do kraja tekuće godine”, rekao je ministar Bukvarević.

  Nakon usvajanja budžeta i nabavke adekvatne kompjuterske opreme resorna služba brčanske Vlade moći će pružati i ove usluge.

  “Nisu potrebna nikakva dodatna kadrovska niti prostorna rješenja jer su nam dovoljni sadašnji resursi”, rekao je šef ovdašnje resorne službe, Senad Bešić.

  Inače, domaćin sastanka je bio gradonačelnik Siniša Milić, a prisustvovali su i prvi čovjek Skupštine, Esed Kadrić, te potpredsjednik brčanske Skupštine, Ivo Filipović.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − 2 = one