More

  Milica Đokić na pripremama reprezentacije Srbije

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Kapiten ženske kadetske selekcije KK Lavovi iz Brčkog Milica Đokić (2005) pozvana je na pripreme kadetske reprezentacije Srbije. 

  Odlične igre u dresu Lavova prethodnih sezona nisu prošle nezapaženo kod mnogih trenera širom Evrope, a poziv u reprezentaciju Srbije dolazi kao nagrada za sav uloženi trud prethodnih godina.

  S ciljem provjere tehničko-taktičke sposobnosti košarkašica (2005. i 2006. godište) Košarkaški savez Srbije (KSS) organizovao je pripreme za žensku kadetsku reprezentaciju Srbije, koje će biti održane u Banji Koviljači od 8. juna do 23. juna 2020. godine.

  Ove godine po kalendaru Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) u planu je bilo održavanje kontinentalnog prvenstva za kadetkinje u Sarajevu, na kojem je trebala nastupiti i reprezentacije Srbije.

  Međutim, zbog pandemije COVID-19 virusa, otkazana su sva evropska prvenstva za mlađe reprezentativne selekcije, a ista će biti održana tokom 2021. godine.

  Planirano je da se kadetska selekcija Srbije ove godine ponovo okupi u avgustu i novembru, a cilj je da se provjere sve igračice koje imaju reprezentativni potencijal.

  Foto: Kadetska reprezentacija Srbije

  Milica Đokić košarku trenira od svoje devete godine, a poziv od strane KSS predstavlja veliko priznanje i obavezu kako za nju lično tako i za KK Lavovi koji je odavno postao prepoznatljiv po kvalitetnom i posvećenom radu sa mlađim kategorijama i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

  Kao jedna od najtalentovanijih košarkašica u svom godištu u regiji Milica Đokić je sa pionirskom selekcijom Lavova prethodne sezone osvojila vicešampionsku titulu u prvenstvu Republike Srpske i proglašena je za MVP košarkaškog kampa u organizaciji Košarkaškog saveza Republike Srpske (KSRS).

  Autor: Košarkaški klub "Lavovi" Brčko 
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img