Milić: Utvrđeni zaključci za poboljšanje privrednog ambijenta Brčko distrikta BiH

  „Veoma težak razgovor, ali ono što je najvažnije jeste da smo postigli određene zaključke čijom bi implementacijom ukupan privredni ambijent u našoj lokalnoj zajednici trebalo da bude unaprijeđen“, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

  Foto: Arhiva

  Novinar: Adis Mujdanović

  Predstavnici rukovodstava izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i delegacije brčanske Privredne komore i Udruženja poslodavaca danas su održali sastanak na kojem se razgovaralo o stanju privrede u ovoj lokalnoj zajednici, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika.

  „Veoma težak razgovor, ali ono što je najvažnije jeste da smo postigli određene zaključke čijom bi implementacijom ukupan privredni ambijent u našoj lokalnoj zajednici trebalo da bude unaprijeđen“, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

  On je istakao da je dogovoreno da već naredne sedmice skupštinska Komisija za ekonomski razvoj analizira zaključke koji su danas utvrđeni, a odnose se na izmjene Zakona o Privrednoj komori, kako bi se uvelo obavezno članstvo, zatim izmjene Zakona o porezu na dohodak, kako bi se povećao neoporezivi dio plaće, što bi omogućilo podizanje plaća u realnom sektoru.

  Milić je dodao da je jedan od zaključaka i donošenje posebnog propisa koji bi na određeni način zaštitio domaće privrednike u Brčkom i naveo da je dogovoreno da se analiziraju i ukinu nameti koji bespotrebno opterećuju privredu.

  „Usaglasili smo se da se do 15. marta održi sjednica Privrednog vijeća na kojoj bi bili potvrđeni ovi zaključci i da se narednih dana intenzivno nastave razgovori oko drugih aktivnosti koje bi uključivale i podršku privrednicima putem posebnih programa za subvencioniranje investicija u našoj lokalnoj zajednici”, zaključio je Gradonačelnik.

  Sastanku u Gradskoj vijećnici su prisustvovali, u ime izvršne vlasti, Milić, zamjenik gradonačelnika Anto Domić i šef Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević, u ime zakonodavne vlasti predsjednik Skupštine Esed Kadrić i predsjednik skupštinske Komisije za ekonomski razvoj Željko Antić, te direktor Direkcije za finansije Mato Lučić, kao i predstavnici Privredne komore i Udruženja poslodavaca, navedeno je u saopćenju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × nine = 45