Milić poručuje: Rata u Brčkom neće biti

Siniša Milić

Na službenoj Facebook stranici predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić oglasio se povodom sve češćih glasina o mogućim nemirima u BiH.

Rata i nemira u Brčkom neće biti ma šta izjavljivali i priželjkivali najviši predstavnici političkog Sarajeva, koji se posljednjih dana prosto utrkuju u davanju neodgovornih izjava!
Pozivam takve političke predstavnike da Brčko ostave na miru i ne ugrožavaju dostignuti nivo međuetničke saradnje i napredak koji je ostvaren u Brčkom, naročito u posljednje dvije godine.

Oni koji već tri godine ne uspijevaju da formiraju federalnu vladu, u entitetu u kome je broj Srba sveden na svega dva odsto, koji bi da biraju legitimne predstavnike drugih naroda, apsolutno nemaju kredibilitet da tvrde kako bi BiH sigurno bila bolja i stabilnija da nije politike SNSD-a i Milorada Dodika, a naročito da takvi uređuju prilike u Brčkom, jer su na tim primjerima pokazali vlastitu sposobnost i viziju BiH za koju se zalažu.

U istom kontekstu treba posmatrati i posljednje naručene TV priloge i tzv. analize na temu Brčkog i krize u BiH, a koji obiluju senzacionalizmom i pogrešnom interpretacijom arbitražne odluke.

Mir je jedina opcija‼️

Siniša Milić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH
--