Milić očekuje nastavak dogovora sa Putevima Srpske o auto-putu

  Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta (Foto: SRNA)

  Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je Srni da očekuje uskoro nastavak razgovora sa Јavnim preduzećem Putevi Republike Srpske u vezi sa izgradnjom auto-puta Beograd-Banjaluka, a koji su još ranije vođeni radi definisanja kontakt tački.

  – On je napomenuo da je u toku izrada prostornog plana distrikta u koji će biti uvrštena trasa auto-puta Beograd-Banjaluka.

  – Mi ćemo sa lokalnog nivoa ponuditi jedan do dva prijedloga trase auto-puta koja će ići kroz Brčko, vodeći računa, prije svega, o ekonomskim i demografskim kriterijumima – istakao je Milić.

  Milić je rekao da će se razmotriti mogućnost da se trasa spoji sa obilaznicom u Brčkom, ali da su zato male šanse jer su konfiguracija terena, kao i tehnička rješenja na obilaznici takva da bi to zahtijevalo izdvajanje značajnih novčanih sredstava za prilagođavanje te saobraćajnice projektu auto-puta.

  – Međutim, ako bi ekonomska računica pokazala da je to, ipak, isplativije, odnosno da je moguće proširiti tu saobraćajnicu i dovesti je na nivo auto-puta, onda ne treba bježati ni od takvog rješenja – rekao je Milić.

  On je napomenuo da je kao gradonačelnik, na inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, zajedno sa predstavnicima entiteskih vlada i Savjeta ministara učestvovao u dogovorima o definisanju trase auto-puta Beograd-Banjaluka.

  – Ta trasa će dodatno ojačati poziciju grada kao važnog saobraćajnog čvorišta i stvoriti važne infrastrukturne pretpostavke za dalji privredi i razvoj Brčkog – rekao je Milić.

  Izvor: Rtrs.tv

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  49 ÷ forty nine =