More

  Milić: Ko je SDP da proglašava Brčko neuralgičnom tačkom

  spot_imgspot_img

  Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić ocijenio je danas da poziv Predsjedništva SDP-a BiH za lociranje trupa NATO-a u Brčkom nije dobronamjeran i predstavlja zahtjev za radikalizacijom stanja u BiH.

  “To je vrlo neodgovorno. U čije ime SDP poziva NATO u Brčko, ko je SDP da, u trenutku kada se u distriktu sprovodi niz važnih reformi i stvaraju uslovi za realizaciju krupnih infrastrukturnih projekata, pa i poslovnih inicijativa, proglašava Brčko neuralgičnom tačkom”, upitao je Milić, koji je i član Glavnog odbora SNSD-a.

  On je rekao da je politička situacija u Brčkom stabilna i da je Brčko nakon lokalnih izbora prošle godine prvo u BiH dobilo novu vladu, za razliku od Federacije gdje vlada ulazi u četvrtu godinu tehničkog mandata.

  “Da bi se prikrili stvarni problemi u tom entitetu i izbjegli razgovori o izmjeni izbornog zakona, SDP na ovaj način krizu pokušava otvoriti tamo gdje krize nema”, smatra Milić.

  On je podsjetio i da je Savjet ministara na posljednjoj sjednici donio nekoliko važnih odluka za Brčko.

  “Umjesto da pozdrave takav napredak, SDP BiH Brčko proglašava neuralgičnom tačkom. Pozivam supervizora za Brčko da jasno osudi ovakve kvalifikacije, kao netačne i nedobronamjerne”, rekao je Milić.

  Izvor: Srna

  Čitano

  Povezani članci