More

  Milić i general-pukovnik Hude: Nema potrebe za raspoređivanjem NATO trupa u Brčkom

  Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić rekao je večeras na sastanku sa zamjenikom načelnika štaba Vrhovne komande savezničkih snaga za Evropu, general-pukovnikom Brisom Hudeom i njegovim saradnicima da je bezbjednosna situacija u Distriktu stabilna i da je bio iznenađen pozivom pojedinih političkih subjekata u BiH na raspoređivanje NATO trupa u Brčkom, objavljeno je na zvaničnoj facebook stranici Skupštine.

  „Moj utisak je da nijedan narod u Distriktu nije za ratnu opciju. Većina stanovnika spremna je da kroz dijalog radi na unapređenju života u ovoj lokalnoj zajednici. Znamo da razgovor između sva tri naroda nema alternativu jer smo ovdje odnos izgradili upravo dijalogom“, istakao je predsjednik Milić.

  General-pukovnik Bris Hude rekao je da smatra da nije došlo do pogoršanja bezbjednosne situacije u BiH i Distriktu i da je to samo politička retorika, da ne vidi potrebu za raspoređivanjem NATO trupa u Brčkom i da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se sačuva mir u BiH i Distriktu Brčko.

  Sastanak je održan u maloj sali Skupštine.

  Čitano

  Povezani članci