More

  Milić i Filipović održali sastanak s ambasadorima Španije i Nizozemske

  Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Siniša Milić i Ivo Filipović održali su danas sastanak u maloj sali Skupštine s ambasadoricom Španije u BiH Teresom Lizaranzu i ambasadorom Kraljevine Nizozemske u BiH Janom Waltmansom i tom prilikom ih upoznali o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Distriktu.

  Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je politička situacija u Distriktu stabilna, da Distrikt od formiranja do danas njeguje kulturu dijaloga u rješavanju svih problema ove lokalne zajednice i u procesu donošenja odluka, poštujući princip transparentnosti.
  „Drago nam je kada imamo priliku da goste upoznamo s realnom situacijom u Brčko distriktu jer mediji ponekad daju iskrivljenu sliku o ovoj lokalnoj zajednici“, rekao je Milić.

  Milić je napomenuo da je Distrikt u posljednje tri godine bio veoma aktivan u donošenju propisa i realizaciji važnih infrastrukturnih projekata te kao primjer naveo donošenje novog Zakona o budžetu, Zakona o udruženjima i fondacijama, Zakona o mirnom okupljanju i Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

  Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović zahvalio se ambasadorima na posjeti i interesovanju za Distrikt i istakao da se realizacija infrastrukturnih projekata vrši onako kako je to propisano Statuom Distrikta.

  Ambasador Kraljevine Nizozemske u BiH Jan Waltmans i ambasadorica Španije u BiH Teresa Lizaranzu složili su se s tim da način rada Distrikta putem dijaloga treba da bude primjer kako mladima tako i ostatku BiH, te pokazali veliko interesovanje o funkcionisanju i razvoju ove lokalne zajednice, nudeći pomoć i podršku svojih ambasada.
  Sastanku je prisustvovao i politički savjetnik ambasadora Kraljevine Nizozemske Mirnes Kurtanović.

  Skupština Brčko distrikta BiH

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty one − = seventeen

  Čitano

  Povezani članci