Milić i Filipović: Čestitka povodom Svjetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH, Siniša Milić i Ivo Filipović, uputili su danas čestitku povodom Svjetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

  • Rukovodstvu, članovima i volonterima Crvenog krsta Brčko distrikta BiH čestitamo Svjetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Hvala vam na pozitivnom primjeru koji dajete svakodnevnim nesebičnim zalaganjem u pružanju pomoći našim sugrađanima, a posebno u teškim vremenima.

Koliko je značajna vaša uloga u društvu do sada ste pokazali bezbroj puta, posebno u vrijeme poplava 2014. godine, brojnim akcijama spašavanja kao i u potragama za nestalim građanima.

Vaša pomoć itekako je značajna u ovo vrijeme pandemije virusa korona, u kojem bez obzira na veliki rizik po sopstveno zdravlje, pružate ruku spasa svima kojima je potrebna.

Skupština Brčko distrikta BiH će, u skladu s mogućnostima, i u narednom periodu, nastaviti da podržava rad ove organizacije čije djelovanje počiva na humanosti, volonterizmu i ljudskim vrijednostima koje se prepoznaju od najranijih vremena pa do danas.

--