More

  Milić: Dogovorena veoma povoljna cijena snabdijevanja strujom u 2018.

  On je poručio da će ugovor između Distrikta i Elektroprivrede RS-a biti potpisan do 19. decembra sa cijenom koja važi za potrošače u ovom bh. entitetu.

  - Advertisement -

  Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić u četvrtak je u Banjoj Luci sa ministrom za industriju i energetiku u Vladi bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Petrom Đokićem dogovorio snabdijevanje električnom energijom Distrikta za narednu godinu pod veoma povoljnim uslovima, navedeno je u pisanoj informaciji iz brčanske Vlade.

  “Narednih dana očekujemo potpisivanje ugovora koji će za Brčko distrikt značiti snabdijevanje Distrikta električnom energijom za cijelu narednu godinu pod veoma povoljnim uslovima, na bazi cijene koja će značiti rentabilno poslovanje Javnog preduzeća ‘Komunalno Brčko’. To je u ovom trenutku najvažnije, jer ćemo dobiti cijenu koja je sigurno najpovoljnija u odnosu na sve druge ponude i koja neće ugroziti poslovanje našeg JP Komunalno”, naglasio je gradonačelnik Milić nakon razgovora koje je u Banjoj Luci vodio sa predstavnicima Vlade i Elektroprivrede RS-a.

  On je za postizanje dogovora izrazio posebnu zahvalnost na angažmanu ministru Petru Đokiću i direktoru Elektroprivrede RS-a Željku Kovačeviću.

  “Uprkos lošoj hidrološkoj situaciji u RS-u i kretanju cijena eleketrične energije na svjetskom i tržištu unutar Republike Srpske, izašli su koliko je to u ovom trenutku bilo moguće zahtjevima distrikta Brčko, što je u ovom trenutku za nas najvažnije”, precizirao je Milić.

  Ugovor do 19. decembra

  On je poručio da će ugovor između Distrikta i Elektroprivrede RS-a biti potpisan do 19. decembra sa cijenom koja važi za potrošače u ovom bh. entitetu.

  Đokić je izrazio zadovoljstvo što Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva sa Distriktom ima odličnu saradnju, te istakao da je uvjeren da će se takav vid saradnje nastaviti i u narednom periodu.

  “Danas smo razmijenili mišljenja u vezi sa iznalaženjem najpovoljnijih modaliteta za snabdijevanje električnom energijom Brčko distrikta BiH od strane Elektroprivrede Republike Srpske”, rekao je ministar i dodao da je za Distrikt nabavka električne energije od strane RS-a povoljnija u poređenju sa nabavkom električne energije od strane bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine.

  Sastanku, osim ministra Đokića i gradonačelnika Milića, prisustvovali su i direktor Elektroprivede RS-a Željko Kovačević, i Armin Drapić u ime JP Komunalno Brčko.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + 10 = eighteen