Milan Purić: Da Gradonačelnik ima odgovornosti podnio bi ostavku!

  "On nema većinu srpskih zastupnika za tu svoju namjeru."

  Milan Purić (foto: otisak.ba)

  Danas se novinarima u prostorijama Srpske demokratske stranke (SDS) u Brčkom obratio dr Milan Purić, zastupnik u brčanskoj Skupštini, koji je kazao da je nakon što je SDS zatražio da se otklone statutarni nedostaci, odnosno da se osiguraju afirmativni glasovi Hrvata u radu skupštinske većine, uslijedilo to da je, kako je rekao, gradonačelnik u Brčkom Siniša Milić (Savez nezavisnih socijaldemokrata – SNSD) odlučio da iz vladajuće većine ukloni SDS.

  “Gradonačelnik je najavio funkcionerima SDS-a ostavke. Mi ga ovom prilikom pozivamo da to ne čini jer to je nasilje nad Poslovnikom, Statutom, ali i nad principima demokratije.”

  ‘Nema većinu srpskih zastupnika’

  Purić je naglasio da on (Gradonačelnik) “nema većinu srpskih zastupnika za tu svoju namjeru”.

  “Obzirom da je na taj način unio destabilizaciju u funkcioniranje vlasti u Brčkom, a i u funkcioniranje srpskog dijela vlasti, da ima odgovornosti podnio bi ostavku zbog toga. U svakom slučaju ovo je veoma opasna situacija u koju se upušta. Pozivamo ga još jednom da razmisli o tome šta kani preduzeti”, kazao je Purić novinarima.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  10 × one =