Migranti u Tuzli za građane kuhali u Narodnoj kuhinji: Želimo pomoći! /VIDEO

Povodom međunarodnog dana migranata 18. decembra kojeg je proglasila generalna skupština UN-a, kroz projekat podrška i zaštita ranjivih grupa migranata koji ostaju u BIH, a koji implementira Caritas Švicarske upriličene su i aktivnosti koje potiču na rad i uključivanje u zajednicu, one migrante koji žele ostati u Bosni i Hercegovini.

Tako su ovih dana migranti u procesu traženja azila u našoj zemlji bili od velike pomoći narodnoj kuhinji “Merhameta” u Tuzli, gdje su pomagali u pripremi hrane, spremanju i služenju toplih obroka za sve građane Tuzle koji su u stanju potrebe.

- Reklama -

Ovo je dug proces učenja, upoznavanja svih nas sa onima koji traže podršku i važno je da smo na tom putu spremni. Važno je da naučimo kako biti podrška, i kako podržati one koji žele ostati ovdje, jer oni žele da budu korisni zajednici kojoj pripadaju.

Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

× eight = fifty six