Mensur Peljto: Do zajedničkog trijumfa!

  Sponzorisan članak / Autor: Mensur Peljto

  Uvaženi sugrađani Brčko distrikta BiH!!!        

  Kao potencijalni pobjednik sa osjećajem da brčanskim nebom lebdi naš zajednički trijumf, iako sam kao nezavisni kandidat ispred manjina sa svojim ličnim finansijskim sredstvima donekle parirao u kampanji političkim subjektima i strankama koji su koristili sumnjiva kao i budžetska sredstva BD. Objektivnu projekciju pobjede u nedjelju zahvaljujem vrijednom timu na čelu sa mojom suprugom kao i svojim dosadašnjim djelima i uspjesima u bokserskom, sudskom i životnom ringu te da ću realizovati svoj program rada 0-24, obećanje i viziju i u političkom ringu Skupštine BD.

  Vodio sam pozitivnu kampanju niti jednom koristeći negativne konotacije prema drugim političkim subjektima, kao i kandidatima sa lista za zakonodavnu vlast BD.

  Još jednom se želim od srca zahvaliti Doktoru Mirsadu Bušatliću koji je javno pozvao svoje birače kao i sve Brčanke i Brčake koji su odrastali u našim generacijama da daju meni svoje povjerenje.

  Želim još u ovim poslednjim predizbornim obraćanjima istaći da ne mogu i neću učestvovati u izboru Gradonačelnika jer smatram da svi koji se protuzakonito proklamiraju na tu poziciju a tendeciozno su se postavili kao nosioci lista, te stoga to mjesto zaslužuju žene koje su ili kao nosioci lista, ili koje sa bilo kojeg mjesta pređu cenzus i budu izabrane u Skupštinu BD.

  Jer u proteklih 10 godina tko god je bio u vlasti, osim lažnih obećanja, preletanja i prevara, nisu ništa napravili, a htjeli bi po svaku cijenu da zadrže budžet, resurse i vlast na istim principima… zato naše Brčko mora i treba izabrati i dobiti GRADONAČELNICU a ne Gradonačelnika. Do zajedničkog trijumfa!!!

  --