More

  Mektić: Ne mogu biti sretan ako pored mene nije sretan Bošnjak

  Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, u razgovoru za N1 kazao je da je spreman da se politički angažuje u budućnosti.

  Mektić je nedavno podnio ostavku na članstvo u Općinskom odboru SDS-a u Prnjavoru zbog, kako je kazao za N1, tajkunizacije stranke. Odbio je da bude član u bilo kojem stranačkom organu, ali ostaje član SDS-a.

  On kaže da ostaje pri svom stavu da se ne smije dozvoliti da se vrši tajkunizacija SDS-a i da tajkuni na bilo koji način pomoću svojih finansijskih sredstava odvladavaju strankom i značajno utiču na politiku stranke.

  “Oni su motivisani da dođu u najviše ograne stranke kako bi štitili svoje vlastite interese, pozicije, i imovinu koju su stekli u najvećoj mjeri na kriminalan način. Oni će svu svoju energiju i poziciju u stranci usmjeriti ka tome, njih neće interesovati kako će stranka proći i da li će raditi u interesu naroda. Sve će podređivati svojim interesima. Ja sam rekao ne. Ne napuštam stranku, ali neću u takve organe sa njima”, kazao je Mektić za N1.

  Poručio je da će se protiv takve politike boriti svim silama.

  “Ti koji sutra uđu u organe stranke, oni će na narednim izborima tražiti određene pozicije u vlasti. To je nešto uzajamno povezano gdje nema interesa građana nego samo njihovi vlastiti interesi. To je suština čitave priče. Sve su stranke opterećene tim problemom. Ja to otvaram kao pitanje u ovoj stranci, ali ako to ne otvorimo, nemamo obraza izađi pred građane”, dodao je ministar sigurnosti BiH.

  Poručio je da je spreman aktivnije se politički angažovati.

  “Mi drastično moramo mijenjati politiku, raditi na politici zajedničkog suživota, raditi jedni za druge, a ne jedni protiv drugih, optuživati se za sve i svašta. To jednostavno mora da bude prevaziđeno. Moramo se dogovarati o zajedničkom suživotu i međusobonom pomaganju. Ne mogu biti sretan ako kraj mene nije sretan Bošnjak ili Hrvat i obrnuto. Za sada se vodi politika da se pruža prst u tuđe dvorište i proizvodi se nacionalni strah. Ta politika mora da bude ostavljena. Izbore voditi i dobijati na realnim obećanjima koji će biti usmjereni ka boljitku svih građana ovdje”, kazao je Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, u razgovoru za N1.

  SourceN1

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + eighty = eighty two