More

  Mejdi Sulejmani pobjednik međunarodnog “Solo guitarist festivala” (VIDEO)

  spot_imgspot_img

  Udruženje Standard – Široki Brijeg osnovalo je „Solo guitarist festival“. Ovo je prvi put da se festival održava i ekipa je imala za cilj predstaviti najbolje solo gitariste, bez obzira na žanr. Prvobitna zamisao bila je da se festival održi uživo, međutim zbog epidemioloških mjera prebačen je u online formu. 

  Konkurs za prijave bio je otvoren od septembra, a festival je konačno dobio svog pobjednika. Riječ je o Mejdiju koji je još jednom dokazao svoj kvalitet.

  Mejdi Sulejmani trenutno je jedan od najaktivnijih gitarista u Bosni i Hercegovini. Sarađuje sa mnogim poznatim bh. zvijezdama i svira gitare za razne izvođače. Trenutno radi na formiranju svog debitantskog albuma koji izlazi pod markicom Hayat Produkcije. Do sada je predstavio tri instrumentalno – gitarske numere „Nemir“, “Nebo iznad Sedone” i „1984“.

  Sa numerom „1984“, za čije je stvaranje poslužio Orwell i istoimena knjiga, Mejdi se prijavio na „Solo guitarist festival“, te odnio prvo mjesto. U žiriju su se našli:

  • Oto Rimele, SLO koji je gitarista grupe Laibach i osnivač grupe Lačni Franz
  • Marino Pelajić, CRO basista raznih ex-yu bendova. Njegove bas dionice nalaze se u najpopularnijim hitovima osamdesetih i devedesetih godina. Snimke na kojima je učestvovao dio su najbolje hrvatske pop – rock diskografije
  • Denis Soldo kao muzički urednik

  Veliko hvala Hayat Produkciji, AMUS-u, Agenciji „Are You Hiding“, muzičkom studiju „Galaxy Production“ i Mirzi Baliću, te dragim kolegama koji su svirali na kompoziciji „1984“ i dali svoj maksimum. To su Dinko Kulenović i Haris Kartal. Također veliko hvala ide za Two Notes Audio Engineer na endorsementu i konstantnoj podršci – izjavio je Mejdi za hayatproduction.ba.

  Ovo je veliko priznanje za Mejdija koji radi punom parom na svojoj četvrtoj gitarsko-instrumentalnoj numeri.

  Izvor: hayatproduction.ba

  Čitano

  Povezani članci