More

  Medžlis IZ Brčko uručio drugu donaciju Bolnici u vrijeme pandemije

  Autor: Kristian Bilić

  Medžlis Islamske zajednice Brčko uručio je danas drugu donaciju Bolnici u vrijeme pandemije korona virusa.

  Vrijednost današnje donacije je oko četiri hiljade KM, a nabavljeno je 50 kompleta za krevete, 50 kompleta za medicinsko osoblje i stotinu majica za medicinsko osoblje.

  Porastom broja pacijenata i broja prijema u Brčanskoj bolnici, povećava se habanje potrošnog materijala, te na upit Medžlisa IZ Brčko koji je imao mogućnosti donacije, iz Bolnice su kazali šta je ono neophodno što u ovoj situaciji je potrebno.

  • Ovo je bukvalno po našoj želji, to je posteljina, to je odjeća za doktore, za sestre, jastuci, čaršafi. Trenutno je upotreba toga namjanje tri puta veća nego u normalnih okolnostima i sve više imamo posteljine koja je zbog dotrajalosti počela da se cijepa. Ja se u svoje lično ime i u ime JZU zahvaljujem Medžlisu Islamske zajednice i glavnom imamu dr. Mustafi-ef Gobeljiću – kazao je dr. Nihad Šibonjić, direktor JZU Brčko distrikt BiH.

  Šibonjić je dodao da postoji potreba za još mnogo stvari, ali da do njih ne može svako doći, kao što je kisik, određeni lijekovi i sl. Stoga, ova donacija, izuzetno je vrijedna za Brčansku bolnicu.

  Primopredaji su prisustvovali i predstavnici Medžlisa IZ Brčko, a medijima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Brčko, dr. Mustafa-ef Gobeljić koji je napomenuo:

  • Dobročinstvo je glavni smisao svake religije i svakog humanističkog učenja, pri tome je nevažno prema kome je ono usmjereno, da li prema pojedincu ili je pak vezano za kolektivne ljudske potrebe. Ovaj naš današnji gest skroman je pokušaj da budemo korisni u zajednici i u sredini u kojoj živimo.

  Svi artikli koji su uručeni Bolnici, su isključivo domaće proizvodnje te su rađeni po mjeri, kako bi pacijentima, ali i medicinskom osoblju, koliko-toliko osigurao konfor.

  Sve na jednom mjestu. Hronološki prikaz.

  Čitano

  Povezani članci