More

  Međunarodna vježba: Brčko će nadlijetati dronovi

  - Advertisement -

  Na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine od 23. do 27. oktobra bit će održana Međunarodna terenska vježba provjere spremnost i sposobnost odgovora na poplave na kojoj će, osim nadležnih entitetskih i institucija Distrikta, učestvovati predstavnici devet zemalja.

  U vježbi će, osim predstavnika Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine, nadležnih entitetskih uprava Civilne zaštite, Odjela za javnu bezbjednost Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, učestvovati i lokalna policija.

  Učešće na Međunarodnoj vježbi učešće će uzeti i predstavnici Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunije, Albanije i Turske, zemalja članica Inicijative za spremnost i sprečavanje katastrofa za jugoistočnu Evropu sa međunarodnim timovima koji će koristiti specijalizovanu opremu za dronove.

  Tokom vježbe će prvi put biti korišteni dronovi s ciljem testiranja kapaciteta za njihovo upravljanje u operacijama zaštite i spasavanja, uz primjenu procedura koje se koriste u situacijama prirodnih ili drugih nesreća.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  16 ÷ two =