Mediji u RS-u: Priča o donacijama potresa SDS, gdje su pare?

  Navode da se „šuška“ da je lider Stranke Vukota Govedarica na sjednici Glavnog odbora pričao o novcu koji su Stranci davali Obren Petrović, Mirko Šarović, Miladin Stanić i još neki članovi.

  Foto: Srpska demokratska stranka/Facebook

  Piše: Adis Mujdanović

  Mediji u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS) pišu da priča o donacijama potresa Srpsku demokratsku stranku (SDS) te pitaju gdje su pare?

  Navode da se „šuška“ da je lider Stranke Vukota Govedarica na sjednici Glavnog odbora pričao o novcu koji su Stranci davali Obren Petrović, Mirko Šarović, Miladin Stanić i još neki članovi.

  Barata se velikim ciframa, a lider partije nije pričao da li je prijavio donaciju, kako zakon nalaže.

  Doskorašnji predsjednik Gradskog odbora u Doboju na pitanje o donacijama odgovara: „Sa SDS-om sam raščistio, i ne gledam u prošlost nego u budućnost“.

  „Mi smo nezavisni, u petak ćemo imati sjednicu kluba odbornika, a klub odbornika će kao nezavisan raditi“, istakao je Obren Petrović, gradonačelnik Doboja.

  Medji navode da u SDS-u uglavnom šute, da se malo ko na telefon javlja, a da oni koji to i urade, o novcu baš i ne bi da govore.

  Jedan dio njih samo potvrđuje da se u Istočnom Sarajevu pričalo o donacijama koje su kasnije korištene za rad nekih „siromašnijih“ odbora.

  Po Zakonu o finansiranju političkih stranaka, dobrovoljne priloge veće od 15.000 konvertibilnih maraka stranke moraju da prijave Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine (BiH) i uplate na račun budžeta BiH. Kazne za neprijavljene priloge su „paprene“.

  „Novčanom kaznom do trostrukog iznosa primljenih sredstava kazniće se za prekršaj politička stranka koja ne prijavi i ne uplati u državni budžet iznose dobrovoljnih priloga koji prelaze visinu iznosa utvrđenu u članu 6. ovog zakona.“

  „Nakon nikad lošijeg rezultata na izborima, i rasformiranja dobojskog Gradskog odbora koji je jedan od rijetkih za koji se može reći da je ostvario uspjeh na izborima – u SDS-u vlada prilično rasulo“, ističu mediji, dodajući:

  „Na sjednici Glavnog odbora Stranke prošle subote, član Glavnog odbora Milovan Bjelica je predao Vukoti Govedarici 138 potpisa kojima se zakazuje hitna sjednica stranačke Skupštine, na kojoj bi rukovodstvo Stranke trebalo da bude smijenjeno – na šta je vođa Stranke odgovorio da će te potpise da provjeri. I provjerava.“

  Otkrivaju da se u međuvremenu „kuju“ planovi ko bi se mogao „skućiti“ u Domu, a ko u Vijeću naroda.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ two = one