More

  Mediji: Do kada će građani plaćati opskurnog, upišanog kafanskog lika, sa dosjeom u američkoj policiji?

  Osim Čevre, cijela je plejada Radončićevih kadrova uhljebljenih po institucijama i javnim preduzećima, koje finansiraju građani ove zemlje, a kojima je očito najvažniji posao da vode političku kampanju i "upumpavaju" državni novac u kompaniju Avaz roto press, piše Faktor.ba, prenose bh. mediji.

  - Advertisement -

  Da kadrovi Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić ne prezaju ni od čega u borbi za naklonost glasača, pokazao je po ko zna koji put Omer Čevra, (bivši) glasnogovornik te stranke i savjetnik Veska Drljače (SBB), federalnog ministra rada i socijalne politike. Osim Čevre, cijela je plejada Radončićevih kadrova uhljebljenih po institucijama i javnim preduzećima, koje finansiraju građani ove zemlje, a kojima je očito najvažniji posao da vode političku kampanju i “upumpavaju” državni novac u kompaniju Avaz roto press, piše Faktor.ba, prenose bh. mediji.

  Čevra, jedan od najočitijih primjera stranačkih uhljeba, otišao je tako daleko da je, po svemu sudeći, izmislio napad turskih državljana na njega. Naime, nekoliko portala koji se dovode u vezu s SBB-om i Fahrudinom Radončićem, u posljednja su 24 sata prenijeli tekst, izvorno objavljen upravo na jednom od tih portala, gdje se navodi kako je Čevra pretučen na Vlašiću, jer su grupi Turaka navodno zasmetali njegovi tekstovi protiv Turske i predsjednika te zemlje Recepa Tayyipa Erdogana.

  Slučaj nije evidentiran u policiji, a menadžer hotela “Pahuljica”, gdje se incident navodno desio, za Faktor je kazao “da je sve laž”. Postavlja se logično pitanje zašto Čevra, kao što bi uradio svaki razuman čovjek, nije prijavio policiji da je neko fizički napao njega i njegovu suprugu? Odgovor se sam nameće – incidenta nije bilo. Ali iz dezinformacije koja je plasirana nameću se i drugi odgovori. Vrlo se jasno iščitava šta je cilj plasiranja laži u kojoj “uvaženog” kolumnistu divljih portala bez impressuma, napravljenih s ciljem širenja SBB-ove propagande, tobože napadaju isti oni koji i u BiH žele “diktatorski modalitet vladanja” kakvim smatraju tursko društvo. Dakle, “Turci koji žive u Sarajevu, bliski su SDA strukturama, pretukli su Čevru jer on kritizira diktatorski odnos Erdogana prema medijima, ali i svim političkim protivnicima”. A sve se to dešava nakon što je “Sebija Izetbegović zabranila intervju na BHT-u” te je to “potvrda da vrh SDA pokušava u BiH nametnuti sličan, ako ne isti diktatorski modalitet vladanja”, piše Faktor.

  – Fahrudin Radončić ili građane Bosne i Hercegovine drži za potpune budale koje bez minimuma napora mozga gutaju sve što im se plasira ili je zaista ubijeđen da će ovakvim opskurantizmom preko svojih kadrova i portala pobijediti političke protivnike?
  Sijanje straha bazirano na izmišljenjim informacijama, prijetnja “strašnim” Erdoganom, tačnije Bakirom Izetbegovićem kojeg se predstavlja kao bosansku verzija Erdogana, kojeg ponekad naziva diktatorom, a ponekad kaže kako mu je uzor, razotkriva samo Radončićevu nedosljednost kao političara. Razotkriva njegove sukobe sa samim sobom, nedostatak vizije i bilo kakvog političkog usmjerenja. A iz takvih političkih poruka, političke kakofonije, jedino što građani mogu iščitati je da se “regionalno prepoznatljivi” i “svjetski kalibar” bori isključivo za vlastitu poziciju. I osvajanje svih poluga moći, naročito pravosudnih.
  Dovoljno je samo uporediti dvije Radončićeve izjave, onu nedavno datu RTRS-u u kojoj je “Izetbegović potpuna replika, imitacija Erdoganovog načina vladanja” i onu datu turskoj agenciji Anadolija u kojoj Radončić hvali Erdogana, smatrajući ga uzorom, uz izražavanje nade da će upravo on, Radončić, “u Bosni napraviti mini reprizu Erdoganovog rezultata”. O tome mašta dok čita Erdoganove memoare – stoji u tekstu Faktora.

  Hudi Omer Čevra tako se ponovo blamirao u javnosti da bi pokušao potkrijepiti šefove teze o nadolazećoj diktaturi u BiH. Nije mu valjda bilo dovoljno što ga cijela država pamti po upišanim hlačama za kafanskim stolom, što sarajevski, ali i mostarski ugostitelji, pripovjedaju o njegovim kafanskim noćima, što cijela država zna za njegov policijski dosije iz Sjedinjenih Američkih Država. Takvog opskurnog lika, nažalost, plaćaju građani Federacije, jer se eto nije mogao naći niko drugi da savjetuje Veska Drljaču, zaključuje Faktor.

  Čevra [Faktor.ba]
  – Interesantno je da se štampa kojoj Radončić pruža “konsultantske usluge” u svom nedjeljnom izdanju bavila pitanjem savjetnika u državnim institucijama. Logično, nije se prstom upiralo u SBB-ove kadrove, naprotiv. Ismir Jusko, državni ministar komunikacija i prometa je dostavio tražene podatke o savjetnicima, pa je pohvaljen kao svijetli primjer. A ima i malo savjetnika. Jedan od njih je bivši Avazov urednik Fadil Mandal, koji je kao veliki stručnjak zaposjeo i funkciju predsjedavajućeg Vijeća Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA). On je samo jedan od nekadašnjih uposlenika Avaz roto pressa koje je Radončić smjestio u državne institucije onda kada je “ušao u vlast da bi stabilizirao Federaciju” – navodi Faktor.

  Savjetnik kod Juske, primjera radi, bio je i Husein Jusić, direktor sektora tehnike u Telemachu. Bilo bi zanimljivo da ministar Jusko pojasni javnosti da li tu ima sukoba interesa, budući da poslovanje Telemacha i dozvole za njegov rad u BiH, spadaju u resor Ministarstva komunikacija i prometa te državnih regulatora povezanih s tim ministarstvom.
  Ogroman je spisak SBB-ovih kadrova, kao i bivših Avazovih uposlenika, koji su ulaskom te stranke u vlast, odnosno pri pokušaju “stabilizacije vlasti” pali na teret državnih budžeta te značajno smanjili rashode Radončićeve kompanije. Ogroman je spisak onih što “upumpavaju” državni novac u Avaz, o čemu je nedavno istraživao i Mediacentar, ali samo djelimično. Naime, spisak je mnogo, mnogo dulji. Ali o tome u narednim danima, najavljuje Faktor na kraju teksta.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceFaktor.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  84 ÷ fourteen =