Med Mirze Išerića odlikovan zlatnom medaljom za kvalitet

  Mirza je još uvijek mlad pčelar, pčelarstvom se bavi pet godina. Na svoj med može biti itekako ponosan jer je komisija ocijenila da ima prirodan organski i izuzetno kvalitetan proizvod

  Mirza Išerić nagrađen za kvalitet meda

  U organizaciji Saveza pčelara Tuzlanskog kantona i Pčelarskog društva “Nektar” početkom septembra  u Tuzli je održan dvodnevni Međunarodni sajam pčelarstva pod nazivom “12. Medena Tuzla 2017”.

  Događaju je prisustvovao veliki  broj izlagača iz BiH i zemalja Jugoistočne Evrope, a prezentirani su najkvalitetniji pčelinji proizvodi, preparati na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja. Među izlagačima bio je i  Mirza Išerić  iz Vogošće čiji med je ocijenjen najvišim ocjenama i nagrađen zlatnom medaljom za kvalitet.

  Mirza je još uvijek mlad pčelar, pčelarstvom se bavi pet godina.  Na svoj med može biti itekako ponosan jer je komisija ocijenila da ima prirodan organski i izuzetno kvalitetan proizvod. Ocjenjivanje kvalitete meda izvršeno je hemijsko – fizičkom  analizom i organoleptičkim metodom.

  Pčelarstvo je hobi koji se radi sa ljubavlju, pa zato i ne čudi uspjeh ovog mladog pčelara u svojoj pčelarskoj praksi poštuje i najsitnija pravila, pčele su udaljene od saobraćajnica, košnice postavljene na postolja, hrana i lijekovi kao i svi dodaci su isključivo na prirodnoj bazi što je pokazala i analiza meda u Tuzli. Prakticira seleće pčelarstvo, a na  pčelinjacima primjenjuje najnovije tehnike i tehnologije te naprednu pčelarsku  opremu koji nabavlja čak u Turskoj.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty ÷ = 6