More

  Matej Petrović karijeru nastavlja u Italiji

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  [SAOPŠTENJE] Potpisom na višegodišnji stipendijski ugovor Matej Petrović je i zvanično postao član italjanskog kluba Basket Corato koji se takmiči u italijanskoj Serie C Gold. Grad Corato smješten je u italijanskoj regiji Apulia nedaleko od glavnog grada ove regije Barija.

  Matej je ovog ljeta privukao i zainteresovao predstavnike više klubova iz Italije koji su mu ponudili nastavak školovanja, kompletan smještaj, ishranu, opremu i naravno vrhunske uslove za dalje treniranje.

  Odluka za Corato temelji se na činjenici da je novi klub Mateja Petrovića i van granica Italije  prepoznatljiv po radu sa mladim igračima, što svakako predstavlja zalog za budućnost i odskočnu dasku za uspješnu seniorsku karijeru. U svojim redovima ovaj italijanski klub ima mnoštvo talentovanih igrača iz nekoliko evropskih i južnoameričkih zemalja. 

  Matej Petrović je rođen 23.10.2005. godine, visok je 199 cm i igra na poziciji krila. Svoje prve košarkaške korake napravio je upravo u Lavovima prije tri godine i svojim upornim radom i zalaganjem za relativno kratko vrijeme došao je u situaciju da košarkašku karijeru i školovanje nastavi u inostranstvu.

  Dokaz dobrog i kavalitetnog rada sa mlađim kategorijama u Lavovima je i činjenica da je Matej Petrović nakon Marka Šešlije, Bojana Karaća, Safeta Opalića i Vuka Jovanovića peti košarkaš koji je skrenuo pažnju nekoliko inostranih klubova.

  Košarkaški klub Lavovi Brčko distrikt BiH
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img