Marš mira Rahić-Brčko i mimohod kroz grad 11.07.

  Klub prijatelja Srebrenice i Podrinja zajedno sa još nekoliko udruženja sa područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine organizuje Kolonu sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

  S obzirom na aktuelnu situaciju, Marš mira Nezuk-Potočari neće biti organizovan kao dosadašnjih godina, stoga smo se potrudili da u Brčkom nastavimo dugogodišnju tradiciju.

  Naime, mini Marš mira će biti organizovan u subotu, 11.07. i krenut će sa Šehidskog mezarja u Gornjem Rahiću ujutro u 7 sati. Kolona će se kretati prema gradu, tačnije do gradskog parka. Dolazak je planiran oko 10h kada će biti šetnja kroz grad Brčko do šehidskog spomenika u centru grada te prigodan program.

  Oni koji nisu spremni za marš od Rahića do Brčkog, moći će učestvovati kroz mimohod kroz centar grada u 10h gdje će im se priključiti oni koji će marširati od Rahića.

  Oni koji planiraju marširati od Rahića, neka budu barem pola sata ranije na Šehidskom mezarju u Rahiću.

  Dakle, događaj se odvija na dva načina, Marš Rahić-gradski park Brčko koji kreće u 7h ujutro i koji se spaja sa mimohodom u 10h iz gradskog parka do centra grada.

  Molimo sve zainteresovane da se pridržavaju donesenih mjera Kriznog štaba.

  Pokažimo i na ovaj način da Brčko pamti genocid u Srebrenici, jer jedino njegovanjem i održavanjem sjećanja sprečavamo da nam se ponovno desi genocid. A podsjetimo se da je naš narod do sada preživio najmanje 11 genocida u posljednjih 100 godina.

  Autor: Klub prijatelja Srebrenice i Podrinja Brčko
  --