More

   Majka ostavila bolesnog dječaka i otišla u provod, otac ga zatekao na stepenicama

  - Advertisement -

  Jednoj stanovnici sjevernog dijela Hrvatske važniji je bio izlazak s društvom nego briga za vlastito dijete.

  Pa je tako 22. jula prošle godine 15-godišnjeg bolesnog sina ostavila kod kuće samog, bez nadzora i brige odrasle osobe.

  Ta majka je djetetove bolesti bila itekako svjesna jer je riječ o maloljetniku kojem je utvrđen IV stepen invaliditeta, a zbog dijabetesa tipa 1 ima problem i sa sluhom, kao i niz drugih zdravstvenih poteškoća. S obzirom da se sam ne može brinuti o sebi, 40-godišnjakinja oberučke koristi pogodnost rada s polovinom radnog vremena.

  I ko zna koliko se dugo još ona ne bi vratila kući iz tog ljetnog provoda van grada u kojem inače boravi, da u dvorište kuće sutradan, po najvećem žaropeku, nije došao dječakov otac nakon čega su se na noge digle i institucije.

  Naime, bilo je to oko 13 sati 23. jula kada je dječakova oca dočekao hladan tuš – ugledao je mališana, nakon noći i pola dana provedenog u samoći, na stepenicama kuće vidno uznemirenog i uplašenog. Ubrzo se potom otkrilo i da je 15-godišnjak po visokim temperaturama kosio travu, a koža mu je bila izgorjela od sunca pa je bio prepun uboda komaraca.

  U trenutku kad ga je otac pronašao imao je i izrazito visok nivo šećera u krvi tako da prema svemu tome otkrivenom su institucije zaključile da dječakova majka, s kojom živi, ozbiljno ugrožava psihički i fizički razvoj djeteta.

  Policija je nesavjesnu majku krivično prijavila za povredu djetetovih prava jer je grubo zanemarila svoje dužnosti podizanja djeteta, dok ju je ovih dana jedan sud u zemlji nepravosnažno osudio na 10 mjeseci zatvora, ali u zatvor neće jer je riječ o uslovnoj kazni na dvije godine.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × three = eighteen