Magnus Brčko: Počeo upis četvrte generacije polaznika Škole šaha

Autor: ŠK Magnus Brčko distrikt BiH

ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine osnovan je 2017. godine i iste godine počeo s aktivnim radom. Klub redovno učestvuje na domaćim i internacionalnim takmičenjima, kako u zemlji tako i inostranstvu. Osim članova, klub okuplja i rekreativce ljubitelje šaha, na brojnim druženjima u cilju promocije i širenja interesa za ovaj sport.

Pod okriljem ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine djeluje i Škola šaha, za najmlađe.

ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine s ponosom ističe da svoj razvoj i rast fokusira na radu s najmlađima, uzrasta od 6 do 16 godina, upravo kroz rad Škole šaha. „Kako oni budu rasli, tako ćemo i mi“, kažu iz uprave kluba.

Škola šaha nudi polaznicima redovne treninge i učešća na takmičenjima, kako u ligama i turnirima u našoj zemlji tako i u inostranstvu. Polaznici škole šaha već dvije sezone redovno učestvuju na takmičenjima kadetske lige, gdje ostvaruju zapažene rezultate.

U ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine ističu da su i ove godine u misiji nastavka rada Škole, unapređenja i promovisanja u cilju širenja članstva ali i ljubavi prema ovoj vještini.

Škola će četvrtu godinu rada obilježiti treninzima koji počinju 25. oktobra 2020. godine a početak rada s novom generacijom polaznika predviđen je isti dan, do kada traju i upisi novih polaznika.

Predsjednik ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, Amir Sinanović ističe da je cilj ove godine proširiti članstvo polaznicima Škole šaha ali i reevidentirati postojeće, kako bi svi uzrasti mogli dobiti adekvatan trening i pripremu za nastupe na takmičenjima u našoj zemlji ali i inostranstvu. „Cilj nam je da s vremenom postanemo prepoznatljivi na šahovskoj sceni a to je moguće jedino uz podmladak i rad s njima.“

Uprava ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine ovom prilikom poziva sve zainteresirane za Školu šaha da se učlane u ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 6, Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, te ohrabruje najmlađe polaznike, uzrasta od 6 do 16  godina, da se priključe radu Škole šaha. Dodatne informacije o treninzima i radu ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Škole šaha, zainteresovani mogu dobiti na facebook stranici www.facebook.com/MagnusBrckoBiH, ili kontaktom na telefon +387 60 30 53 680 i email: sah.brcko@gmail.com, te lično u prostorijama Kluba.

„Posebno ističemo da će prilikom izvođenja nastave/treninga biti poduzete sve preporučene epidemiološke mjere, kako bi se polaznicima omogućilo sigurno radno okruženje u vremenu pandemije izazvane COVID-om 19.“

--