More

  Luka: Uskoro izgradnja pruge i pristupne ceste od Novog Brčkog

  - Advertisement -

  Revitalizacija Javnog preduzeća Luka Brčko radi se u tri faze: rekonstrukcija lučkog platoa čiji radovi već teku, nabavka nove dizalice koja je toku, a treća faza je izgradnja pruge i rekonstrukcija pristupne ceste od Novog Brčkog, koja je planirana za prvi kvartal naredne godine.

  Direktor JP Luka Brčko Perica Josić za Radio Brčko je napomenuo da je Luka za neophodnu revitalizaciju zastarjele opreme i putne komunikacije dobila kredit u iznosu od 10 mil. EUR, od kojih su 3 mil. EUR bespovratna sredstva, tj. grant.

  Josić je iskazao zadovoljstvo poslovnom godinom koja je na izmaku, jer je započela revitalizacija JP Luka Brčko u svom praktičnom dijelu potpisivanjem ugovora za rekonstrukciju platoa za odvodnju oborinskih voda čija realizacija bi trebala biti završena za Dan Distrikta 8. marta 2022. godine.

  “Sa novom dizalicom Luka neće bitnije širiti asortiman pretovara roba, ali će postojeće i novougovorene usluge, postati povećane i efikasnije”, kazao je Josić i naveo da bi instaliranjem nove dizalice Luka bila u prilici, na godišnjem nivou, udvostručiti pretovar roba.

  Prema potpisanom ugovoru rok za isporuku nove dizalice je 7. septembar 2022. godine.

  “Mi ćemo u trećoj fazi revitalizacije Luke imati rekonstrukciju pruge i izgradnju pristupne ceste. Taj tender je u fazi evaluacije i mi se nadamo da ćemo do kraja godine izabrati najpovoljnijeg ponuđača, što bi značilo da bi radovi na pruzi i cesti mogli započeti u prvom kvartalu naredne godine”, zaključio je Josić.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img