More

  Kosovski ministar odbrane zatresao Beograd

  - Advertisement -

  Ministar odbrane Kosova Ejup Maqedonci izjavio je danas da je Srbija 24. septembra 2023. godine u napadu na Banjsku, u opštini Zvečan na sjeveru Kosova, pokušala da pripoji dio teritorije Kosova, uz uključivanje Ruske tajne službe, javlja Anadolu.

  Maqedonci je kao učesnik Balkanskog samita o dezinformacijama, rekao da je rat u Ukrajini uticao i na region Zapadnog Balkana.

  „Naoružana i uniformisana grupa, uz podršku bezbjednosnih struktura Srbije, pokušala je 24. septembra prošle godine da otme teritoriju, odnosno djelimičnu invaziju dijela teritorije naše zemlje, a procjenjujem da to nije urađeno slučajno, već je urađeno sa uticajem koji ruska tajna služba ima u srpskom društvu, ali i u institucijama Republike Srbije“, naglasio je Maqedonci.

  Ministar Maqedonci je rekao da bi poraz Rusije u Ukrajini bila pobjeda za sve i prilika da se nastavi integracija Zapadnog Balkana u evroatlantske strukture.

  „Bez poraza Rusije u Ukrajini, nećemo imati jasan rezultat gdje će se Republika Srbija nasloniti, niti gdje će zadržati svoju poziciju. Cijenimo da predsjednik Vučić, aktuelna politika u Srbiji, zanemaruje pitanje zaključivanja dijaloga, zanemaruje pitanje potpisivanja sporazuma da bi čekala ishod rata u Ukrajini“, naglasio je kosovski ministar.

  Ministar odbrane Maqedonci je na Balkanskom samitu o dezinformacijama, koji je okupio stručnjake za borbu protiv dezinformacija, rekao i da se Kosovske bezbjedonosne snage bore protiv dezinformacija uvijek na profesionalan način, počevši od analize informacija.

  On je ocijenio da u smislu odbrane, dezinformacija znači i dio operativne obmane, odnosno kada protivnik dezinformiše ne samo u cilju stvaranja nejasnog okruženja, već i stvaranja mogućnosti za operativnu obmanu odbrambenih snaga zemlje.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  five + two =