More

  Košarkašice Lavova druge na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih

  - Advertisement -
  - Advertisement -
  Autor: KK Lavovi Brčko

  Ženska ekipa KK Lavovi Brčko u basketu 3×3 predstavljajući Bosnu i Hercegovinu osvojila je drugo mjesto na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih za 2020. godinu.

  Nakon državnih završnica održanih u Sarajevu (BiH), Splitu (Hrvatska) i na Kopaoniku (Srbija), najbolje ekipe u svim sportovima nastupile su Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih od 20. do 24. oktobra ove godine.

  Košarkašice Lavova u sastavu: Milica Đokić, Amila Smajić, Tamara Šarenac, Sara Đokić i trener Aleksandar Bližnjaković, kao najbolja ekipa na Državnoj završnici u Sarajevu predstavljale su Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu u Sarajevu, a pored njih nastupile su i ekipe ŽKK Ragusa Dubrovnik, kao najuspješnija ekipa na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Hrvatskoj, kao i OKK Bagdala iz Kruševca i KK Nova Varoš iz Nove Varoši kao najuspješnije ekipe na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Srbiji.

  Dvije odlične utakmice i dvije pobjede protiv ekipa iz Srbije (Nova Varoš 15:5 i Bagdala 15:9) i poraz protiv Dubrovnika 8:14 bilo je i više nego dovoljno za odlično drugo mjesto mladih košarkašica iz Brčkog na takmičenju koje važi za najveću sportsku amatersku manifestaciju u Evropi.

  Kvalifikaciona takmičenja u preko 200 gradova Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, regionalne i državne završnice i na kraju Veliko međunarodno finale činjenice su koje govore same za sebe.

  Računajući kvalifikacione turnire, regionalnu završnicu, državnu završnicu kao i međunarodno finale u okviru Sportskih igara mladih za 2020. godinu, mlade Lavice su doživjele samo jedan poraz što dovoljno govori o talentu i kvalitetu ovih djevojčica pred kojima je svijetla košarkaška budućnost!

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img