Konaković: Brčko distrikt BiH od iznimne važnosti za našu domovinu

Danas je u foajeu Doma kulture Brčko održana press konferencija sa temom “Prelazak užeg rukovodstva SDBiH Brčko distrikt BiH u Narod i Pravdu”, javlja Radio Brčko.

Medijima se prvi obratio predsjednik Socijaldemokrata (SD) BiH Brčko distrikta BiH, Jasmin Krako koji je kazao da je situacija u Brčkom, što se tiče života, sve gora i gora i da oni koji trenutno vladaju Brčko distriktom ne rade ništa da stvari dovedu u najbolji red.

On je pojasnio da je razlog njegovog i prelaska rukovodstva SD Brčko u Narod i Pravdu činjenica da ovu stranku (NiP) čine mladi, obrazovani i školovani ljudi koji su spremni da se uhvate u koštac sa svim problemima koji su stavljeni ispred nas.

Šef poslaničkog kluba Naroda i Pravde Brčko distrikta u brčanskoj Skupštini, Damir Bulčević, uz ostalo, rekao je da je Skupština Brčko distrikta usvojila budžet za 2021. godinu koji nije ni razvojni, ni socijalni, a najmanje je strateški i planski dokument.

On je sve političke subjekte u Distriktu pozvao da ne razmišljaju samo politikantski, nego i humano, u pravcu podizanja kvaliteta života građana Brčko distrikta.

Predsjednik Naroda i Pravde BiH Elvedin Konaković, ponudio je časnu političku borbu u Brčko distriktu i BiH tvrdeći da će Narod i Pravda barem djelimično zaustaviti probleme u državi Bosni i Hercegovini.

Konaković je kazao da politički lideri, uz izuzetak Milorada Dodika, zaobilaze ovaj prostor, a da NiP smatra da je Brčko distrikt BiH od iznimne važnosti za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.