Konačno dobre vijesti za bh. građane koji čekaju pasoš

  Pojedini građani pasoše čekaju i do dva mjeseca nakon podnesenog zahtjeva.

  N1

  Problemi sa isporukom pasoša građanima Bosne i Hercegovine mogli bi biti riješeni do sredine mjeseca.

  Tako barem kažu u IDDEEA-i, nakon sastanka sa Muhlbauerom, njemačkom kompanijom koja izrađuje lične dokumente za bh. građane.

  - Reklama -

  Pojedini građani pasoše čekaju i do dva mjeseca nakon podnesenog zahtjeva, a uzrok problema to što Muhlbauer na vrijeme nije dobavio dovoljnu količinu repromaterijala.

  Građane podsjećaju da pasoše mogu dobiti i po skraćenoj proceduri, za 72 sata, ali po cijeni od 200 KM.

  “Predstavnici Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH dobili su od rukovodstva grupacije Muhlbauer (SR Njemačka) čvrste garancije da će se proces normalizacije isporuke pasoških knjižica i nabavka repromaterijala za izradu pasoških knjižica stabilizovati od druge polovine juna mjeseca 2017. godine, čime će i zahtjevi za izdavanje putnih isprava koji će biti predati u narednom periodu biti rješeni u zakonskom roku od 30 dana”, za N1 rekao je Branimir Gojković, stručni savjetnik za odnose s javnošću u IDDEEA-i.

  IzvorN1

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty one ÷ = nine