Komunalno: Usvojena odluka o jeftinijoj usluzi priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu

  U odnosu na raniji cjenovnik, sada je priključenje na vodovodnu, odnosno kanalizacionu mrežu, za oko 50% povoljnije.

  Predloženim izmjenama cjenovnika predviđa se jedino povećanje cijene odjave priključka sa 5,00 KM na 10,00 KM bez PDV-a [Ustupljeno Otisku]

  Upravni odbor preduzeća je na 35. redovnoj sjednici održanoj 17.05.2018. godine usvojio Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju cjenovnika usluga vodovoda, koja je u primjeni od 2008. godine, saopćeno je u utorak iz Javnog preduzeća “Komunalno Brčko”.

  Odlukom je izmijenjena 8. tačka cjenovnika, koja se odnosi na komunalne naknade za priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

  Nakon izvršene analize cjenovnika, zaključeno je da postoji prostor da se cjenovnik revidira i to tako da bude pogodniji za kupce koji podnose zahtjev za priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

  U prijedlogu izmjena cjenovnika usluga u dijelu u kojem su utvrđene komunalne naknade za priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, predloženo je, a Odlukom menadžmenta i usvojeno, da se ubuduće ne naplaćuju naknade vezane za priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu individualnih i porodičnih stambenih objekata, uključujući i pomoćne prostorije, zatim naknade za obradu podataka, izlazak na teren komisije za priključak vode na mrežu, kao i naknade za angažovanje radnih mašina za izvođenje zemljanih radova i radne snage.

  Priključenje za oko 50% povoljnije

  U odnosu na raniji cjenovnik, sada je priključenje na vodovodnu, odnosno kanalizacionu mrežu, za oko 50% povoljnije.

  Iako će usvajanje predloženih izmjena cjenovnika u narednim mjesecima uzrokovati smanjenje prihoda po osnovu priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, dugoročno gledano, menadžment Preduzeća očekuje da će nove cijene priključenja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu uticati na povećanje broja kupaca usluge vodosnadbijevanja, a samim tim i na povećanje prihoda, s obzirom da i dalje na području Brčkog postoje čitava naselja koja nisu priključena na vodovodni sistem kojim upravlja JP „Komunalno Brčko“.

  Predloženim izmjenama cjenovnika predviđa se jedino povećanje cijene odjave priključka sa 5,00 KM na 10,00 KM bez PDV-a, dok je ponovno priključenje na mrežu besplatno.

  Podstaknuti ovim, vršilac dužnosti direktora i Upravni odbor JP “Komunalno Brčko” u narednom periodu razmotriće i revidiranje cjenovnika usluga elektrodistribucije.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  2 × five =