Komunalno: Kontrola vodomjera na daljinsko očitanje potrošnje

  Kod oko 430 kupaca postoje poteškoće ili nemogućnost očitanja potrošnje, što je ustanovljeno proteklih nekoliko (zimskih) mjeseci.

  [Ustupljeno Otisku]

  Radna jedinica “Vodovod i kanalizacija” Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” započela je aktivnosti na provjeri vodovodnih instalacija, vodomjera i evidentiranog utroška na vodomjeru, da bi provjerili da li je došlo do kvara vodomjera ili drugih problema u radu, obavijestili su u četvrtak iz ovog javnog preduzeća, javlja Otisak.ba.

  Iz Preduzeća navode da ova aktivnost zahtijeva i fizički ulazak radnika u objekte stanovanja.

  Tim povodom u stambene objekte i zgrade zajedničkog stanovanja, u kojima je uveden sistem daljinskog očitanja, postavljena su obavještenja za stanare, da bi korisnici usluge vodosnabdijevanja na vrijeme bili informisani o razlozima zbog kojih će radnici RJ “Vodovod i kanalizacija” u narednom periodu kucati na vrata stanova.

  Radnici će imati odgovarajuće akreditacije sa imenom i prezimenom i nosiće karakteristične uniforme plave boje sa natpisom Radne jedinice Vodovod i kanalizacija, navode iz Komunalnog.

  “Naše sugrađane pozivamo na saradnju i obavještavamo da su u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH dužni da omoguće ovlaštenom licu očitanje vodomjera. Takođe, u skladu s članom 46. Zakona o komunalnim djelatnostima, a u cilju omogućavanja kontrole vodovodne mreže i instalacija, radnicima koji imaju ovlaštenja potrebno je omogućiti slobodan pristup na sve dijelove nekretnine i u sve objekte u kojima su postavljene vodovodne instalacije preko kojih se vrši snabdijevanje vodom. Sa druge strane, ova aktivnost u interesu je i građana i Preduzeća, da bi se ažurirala evidencija kupaca vode i neispravne instalacije i vodomjeri doveli u ispravno stanje.”

  Korisnike koji će biti odsutni duže vrijeme ili koji budu odsutni u vrijeme kontrole, a budu informisani da je njihov stambeni objekat kontrolisan, Komunalno poziva da putem besplatne info linije 0800 505 07 obavijeste o vremenu kada može ekipa RJ ViK da izvrši kontrolu vodovodnih instalacija u njihovim stambenim/poslovnim jedinicama.

  Komunalno u sistemu kupaca vode ima više od 5.380 kupaca kod kojih se očitanje potrošnje vode vrši sistemom daljinskog – radijskog očitanja.

  Kod oko 430 kupaca postoje poteškoće ili nemogućnost očitanja potrošnje, što je ustanovljeno proteklih nekoliko (zimskih) mjeseci.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + thirty seven = 42