Komunalno: Izložba mješanaca za manje od 10 dana

  Krajnji rok za dostavljanje prijave je 27. april.

  Prijavljeni psi biće razvrstani u tri jednostavne kategorije – mali, srednji i veliki [Ustupljeno Otisku/Promo]

  Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja, koji djeluje u okviru Radne jedinice “Čistoća”, i ove godine organizuje izložbu pasa mješanaca, i to sedmu po redu. Nedjelja, 29. april od 12 časova, je vrijeme, a Gradski park mjesto dešavanja, najavljeno je u petak iz Javnog preduzeća “Komunalno Brčko”.

  “Na izložbi mogu da učestvuju svi uredni i socijalizovani psi, mješanci ili pez pedigrea, o kojima vlasnici brinu, ali nemaju baš prilike da ih pokažu, jer izložbe mješanaca kod nas i nisu tako česte. Upravo se i naša izložba mješanaca organizuje u sklopu Državne izložbe pasa svih rasa, koju organizuje Kinološki savez Brčko distrikta BiH. Zahvaljujući njihovoj podršci i vlasnicima koji se odazivaju na našu izložbu, izložba pasa mješanaca u Brčkom je postala sada već tradicionalna”, navode iz ovog preduzeća.

  Prijave do 27. aprila

  Uslovi za učešće na izložbi su da je pas vakcinisan protiv bjesnila, da je čist i uredan, da sluša vlasnika, da ne napada druge pse i ljude, odnosno da je socijalizovan, što će upravo i da ocjenjuju sudije Kinološkog saveza na izložbi. To znači da bi štenci trebalo da imaju barem pola godine starosti, jer mlađi uglavnom nisu savladali osnovne komande i lijepo ponašanje, dok gornja granica nije određena.

  “Prijavljeni psi biće razvrstani u tri jednostavne kategorije – mali, srednji i veliki, a ravnopravni učesnici izložbe su i psi zbrinuti u našem azilu, koje će selektovati zaposlenici Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja JP Komunalno Brčko. Pobjednicima će biti dodijeljeni pehari i zahvalnice, kao i prigodni pokloni.”

  Zainteresovani vlasnici, iz BiH i drugih zemalja, još mogu da prijave i pripreme svog ljubimca za izložbu. Prijave za učešće vlasnici učesnika na izložbi mogu preuzeti na šalteru protokola Preduzeća u Ul. Tina Ujevića 66 u Brčkom, gdje ih popunjene mogu i predati. A prijave se mogu zatražiti i putem e-maila, te ih popunjene i poslati na e-mail adresu zeljka.tomic@komunalno.ba ili fax 049/216-118. Za više informacija kontaktirati besplatnu info liniju 0800 505 07. Krajnji rok za dostavljanje prijave je 27. april.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  70 ÷ = seven