Komunalno Brčko: U toku postavljanje novih spremnika za sitni otpad

  [Ustupljeno Otisku]

  Radnici Radne jedinice „Čistoća“ započeli su aktivnost zamjene starih i postavljanje novih spremnika za sitni otpad u našem gradu. Oni će obaviti njihov razmještaj, a nove kante za otpatke bit će locirane na svim frekventnim lokacijama. U Dejtonskoj ulici i na Bijeljinskoj cesti postavljeno je ukupno 15 novih kantica, a danas je zamjena starih i postavljanje novih kantica planiranа u naseljima Š i Klanac, saopćeno je Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“.

  „Zbog zuba vremena, pohabanosti ali i nesavjesnog ophođenja prema komunalnoj opremi, čija uloga nije samo utilitarna, dolazi do potrebe njihove zamjene ili popravke. Aktivnostima modernizacije radnici Čistoće, a u skladu sa djelatnošću našeg preduzeća, osiguravaju na ovaj način očuvanje urbane i privlačne slike gradske sredine. Za potrebe zamjene malih spremnika za otpatke nabavljeno je 80 stubnih i 20 samostojećih kantica koje će biti postavljene u narednih nekoliko dana“, navodi se u saopćenju.

  Ovim putem iz „Komunalnog“ još jednom apeliraju i na savjesno ponašanje naših građana, „da zajednički pridonesemo čistoći grada, te njegovom estetski ugodnijem i zdravijem izgledu“.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  five + 5 =