Komunalno Brčko: U periodu januar – august realizirano 137 novih priključaka na vodovodnu mrežu

  U 2017. godini za period januar – avgust na vodovodnu mrežu priključena su 82 nova kupca, dok je u 2018. godini za isti period taj broj za 55 veći.

  [Ustupljeno Otisku]

  U 2017. godini za period januar – avgust na vodovodnu mrežu priključena su 82 nova kupca, dok je u 2018. godini za isti period taj broj za 55 veći, odnosno u ovoj godini zaključno sa avgustom na vodovodnu mrežu priključeno je 137 novih kupaca usluge vodosnabdijevanja, saopćeno je danas iz Javnog preduzeća “Komunalno Brčko”.

  Sredinom maja ove godine odlukom menadžmenta smanjena je cijena priključenja na vodovodnu mrežu i već u junu su realizovana 43 priključenja na vodovodnu mrežu, što je drastično povećanje, s obzirom da toliki broj novih priključaka za jedan mjesec nije ni približno zabilježen u prethodnoj godini.

  U julu je bilo 30, a u avgustu 21 novi priključak, što pokazuje da je samo za prethodna tri mjeseca na vodovodnu mrežu priključeno kupaca koliko za čitavu prošlu godinu.

  Za prvih osam mjeseci prošle godine podneseno je 250 zahtjeva za priključenje na vodovodnu mrežu, a ove godine 323 zahtjeva, što je povećanje za 29,2%. Priključenja se odvijaju predviđenom dinamikom, te se svi priključci od zaprimanja u Radnoj jedinici Vodovod i kanalizacija realizuju u roku od 1-3 dana.

  Ne uđu svi zahtjevi u proces realizacije, s obzirom da potencijalni kupci prethodno podnose zahtjev, nakon čega ekipa izlazi na teren i priprema predračun o cijeni koštanja priključenja na vodovodnu mrežu. Nakon dobijanja predračuna, građani se odlučuju da li ulaze u posao priključenja ili ne. Ova usluga – pripreme predračuna, je besplatna i ne obavezuje budućeg kupca ni u kojem smislu.

  “Očekujemo da broj novih kupaca usluge vodosnabdijevanja na kraju godine bude još veći, s obzirom da su godišnji odmori završeni. Građani se za ovu uslugu mogu dodatno informisati putem besplatne info linije 0800 505 07 ili na info šalteru Službe za odnose s kupcima”, navodi se u saopćenju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  8 × = sixteen