Komunalno Brčko: U oktobru besplatna akcija odvoza krupnog otpada

Piše: Komunalno Brčko

JP „Komunalno Brčko“ obavještava građane da će u oktobru realizovati redovnu jesenju besplatnu akciju odvoza krupnog otpada.

Riječ je o obavezi propisanoj Zakonom o komunalnim djelatnostima Brčko distrikta BiH, prema kojoj je komunalno preduzeće dužno da dva puta godišnje organizuje besplatne akcije prikupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada.

Akcija će biti provedena u periodu od 01.10. do 28.10.2019. godine i to na cjelokupnom području Brčko distrikta BiH, odnosno svih 78 mjesnih zajednica.

Pozivamo građane da iskoriste ovu besplatnu akciju i spriječe nagomilavanje krupnog otpada pored komunalnih kontejnera, što stvara probleme i našem preduzeću i stanarima koji u kontejnere odlažu samo kućni otpad, a ujedno i narušava izgled samog okruženja.

Pod krupnim i kabastim otpadom podrazumijevaju se predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne ulaze u kategoriju kućnog komunalnog otpada. To su najčešće dotrajali predmeti iz domaćinstava, stari namještaj, dijelovi sanitarne opreme i slično.

Ovakav otpad se kada nije akcija prikuplja i deponuje po posebnim cijenama, te građani koji imaju potrebu za ovom vrstom usluge mogu kontaktirati preduzeće na 0800 505 07 i ugovoriti uslugu odvoza kabastog otpada, građevinskog šuta, zemlje i sl. Sa druge strane, građani koji nesavjesno odlažu kabasti otpad u kontejnere ili pored njih mogu se suočiti i sa kaznom, jer se u kontejnere odlaže isključivo kućni otpad.

U tabeli je dat raspored prikupljanja otpada po mjesnim zajednicama, a o tačnim lokacijama na koje građani mogu odlagati otpad dan ranije, koje su inače uobičajene već godinama, građani mogu dobiti informacije pozivom na besplatnu info liniju 0800 505 07 ili pratiti u servisnim informacijama od ponedjeljka 30.09.2019. godine.

 

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

two + 7 =