Komunalno Brčko: Smijenjen Rejzović, v.d. direktor Mirsad Đapo

  To je odlučeno na sjednici Upravnog odbora "Komunalnog" u srijedu navečer.

  Mirsad Đapo (Foto: Otisak.ba / Screenshot / Arhiva)

  Novinar: Adis Mujdanović

  Dosadašnji direktor Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” Nermin Rejzović smijenjen je sa ove funkcije, dok je za vršioca dužnosti imenovan Mirsad Đapo, potvrđeno za Otisak.ba iz ovog preduzeća. To je odlučeno na sjednici Upravnog odbora “Komunalnog” u srijedu navečer.

  Priča o odlasku Rejzovića sa ove funkcije traje već nekoliko mjeseci. On je za direktora imenovan na sjednici Upravnog odbora 9. januara prošle godine, nakon što je od 4. jula 2016. godine obnašao funkciju vršioca dužnosti direktora.

  Karijera Đape

  Mirsad Đapo rođen je 1953. godine u Brčkom. Diplomirao je 1976. godine na Pravnom fakultetu u Beogradu.

  Deset godina je radio u Tekstilnom kombinatu “Interplet”, a od 1986. godine pa sve do rata je bio predsjednik Općinskog suda za prekršaje u Brčkom.

  Od 1992. do 1997. godine radio je kao pomoćnik načelnika federalne Općine Brčko, kada je izabran za predsjednika multietničke Skupštine Brčko, pod međunarodnom supervizijom u okviru bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

  Na toj funkciji ostaje do uspostave Brčko distrikta, 2000. godine, kada je imenovan za predsjednika Prijelazne skupštine Distrikta.

  Na prvim izborima u Distriktu, 2004. godine, Đapo je izabran za gradonačelnika i na toj funkciji ostaje punih pet godina.

  Od 2009. do Općih izbora 2010. godine bio je predsjednik Skupštine Distrikta, a potom prelazi u Vijeće naroda RS-a.

  Na Općim izborima 2014. godine borio se bez uspjeha za mjesto zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kao i na Lokalnim izborima 2016. godine, kada je sa svojom novom strankom Pokret za bolje Brčko-Đapo Mirsad [PBB] ostao bez mandata u brčanskoj Skupštini.

  Bio je dugogodišnji član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, a trenutno je predsjednik PBB-a.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + 53 = fifty eight