More

  „Komunalno Brčko“: Planinarska kuća je bila nelegalno priključena na elektro mrežu, Hodžić: Struja nije bila jaka

  - Advertisement -

  Redakcija portala Otisak.ba dobila je informaciju anonimnog građanina koji nam je javio da je Rekreativno planinarski klub Brčko nelegalno priključen na elektro mrežu već duži period.

  Iz JP „Komunalno Brčko“ su odgovarajući pismeno na naša pitanja napisali: „Tačno je da je otkriveno da je  navedeni objekat planinarske kuće u naselju Maoča bio neovlašteno priključen na elektroenergetsku mrežu, te da je isti, u skladu sa važećim propisima, isključen sa elektroenergetske mreže“.

  Također, iz Komunalnog su objasnili da je u prošloj godini otkriveno 19 slučajeva neovlaštene potrošnje električne energije kod krajnjih kupaca.

  – Otkrivanje i način obračuna neovlaštene potrošnje električne energije je tačno i precizno utvrđen općim uslovima za isporuku i snabdijevanje električnom energijom Brčko distrikta BiH- naveli su iz JP „Komunalno Brčko“.

  Suad Hodžić, predsjednik Rekreativno planinarskog kluba je u telefonskoj izjavi za Otisak kazao da nije tačno da su bili nelegalno priključeni na elektro mrežu, ali u nastavku izjave je sam sebe demantirao i priznao nelegalno priključenje.

  -Mi smo predali zahtjev da legalno priključimo struju. Mi nismo puno ni koristili. Postoji sat koji je mjerio potrušnju struje. Nastao je problem što smo struju „doveli“ iz „Zlatića“ i to je bio aluminijumski kabl. To je bilo samo za naše potrebe koje su minimalne- kazao je Hodžić.

  Pokušavajući da ublaži nelegalni priključak na elektro mrežu Hodžić je objašnjavao da „to nije bila jaka struja“.

  Naglasivši da je problem nastao kada je izvjesni Dino kupio zemljište u blizini planinarskog doma i kada je zatražio priključak na elektro mrežu.

  -Ja sam njega upozorio da mi ne dajemo struju nego „Elektrodistribucija“. On je struju tražio da bi mogao praviti štale i da prodaje placeve- kaže Hodžić.

  Dodajući da se sad i politika umještala, te je direktno prozvao jednog zastupnika u skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, naglašavajući da se ne može od Planinarskog doma praviti džamija.

  F.M./Otisak

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − two = seven