More

  Komunalno Brčko nabavilo uređaj za lociranje kvarova na podzemnim kablovskim vodovima

  Radna jedinica Elektrodistribucija Javnog preduzeća Komunalno Brčko provela je nabavku trenutno najsavremenijeg prenosnog uređaja za mikro i makro lociranje kvarova na podzemnim distributivnim kablovskim vodovima.

  „Prilikom isporuke, predstavnik dobavljača proveo je obuku za korištenje ovog instrumenta za radnike RJ Elektrodistribucija. Na ovaj način stvorena je mogućnost brzog pristupanja otkrivanju i otklanjanju kvarova na podzemnim distributivnim kablovskim vodovima naponskog nivoa od 0,4 kV do 35 kV, bez potrebe za angažovanjem usluge trećih lica“, kažu u RJ Elektrodistribucija.

  Kod kvarova na podzemnim elektroenergetskim kablovskim vodovima, a naročito kod radijalnih kablovskih vodova gdje ne postoji mogućnost alternativnog napajanja krajnjih kupaca, jako je bitno da se kvar otkrije i otkloni u što kraćem vremenskom periodu,  da bi beznaponsko stanje trajalo što kraće, odnosno da bi se u što kraćem vremenskom periodu uspostavilo normalno funkcionisanje elektrodistributivne mreže.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − one = 1

  Čitano

  Povezani članci