More

  „Komunalno Brčko“: Intervencija u šumskom reonu Vitanovića /FOTO

  Zaposlenici Službe za održavanje mreže Radne jedinice Elektrodistribucija danas su imali intervenciju na dalekovodu 35 kV Brod-Seonjaci u šumskom reonu sela Vitanovići.

  „U slabo pristupačnom šumskom području iz korjena se izvalilo stablo i palo preko žica 35 kV dalekovoda. Naša ekipa uspjela je za kratko vrijeme da oslobodi žice sječom stabla i korištenjem užadi kojima su oslobođene preostale grane koje su bile zakačene za žice. Usljed ovog slučaja došlo je do kratkotrajnog prekida u snabdijevanju električnom energijom okolnog područja, koje je brzo privremeno ponovo snabdjeveno putem dvostranog napajanja sa TS 35/10 kV Gornji Rahić“, kažu u RJ Elektrodistribucija.

  RJ Elektrodistribucija svake godine provodi rasjeku područja ispod svih dalekovoda, ali se dešavaju i ovakve situacije, u kojima stabla, koja su viša od žica dalekovoda, usljed raznih faktora, padnu preko žica. Brzom intervencijom spriječeno je oštećenje dalekovoda i duži prekid kupaca u snabdijevanju električnom energijom, navedeno je na zvaničnoj Facebook stranici JP „Komunalno Brčko“.

  Otisak.ba

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  47 + = fifty one

  Čitano

  Povezani članci