More

  Komisija imenovala novu koordinatoricu za suzbijanje antimuslimanske mržnje

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Komisija je za novu EU koordinatoricu za suzbijanje antimuslimanske mržnje imenovala gđu. Marion Lalisse. Gđa. Lalisse će raditi s državama članicama, evropskim institucijama, civilnim društvom i akademskom zajednicom na jačanju odgovora kroz politike na polju antimuslimanske mržnje. U svojoj novoj ulozi, koordinatorica će biti glavna kontakt tačka za organizacije aktivne u ovoj oblasti u EU.

  Komesarka za ravnopravnost, gđa. Helena Dalli, naglasila je: “Pozdravljam gđu Lalisse, novu koordinatoricu za suzbijanje antimuslimanske mržnje, čiji će angažman osigurati odgovor na mržnju, kao i na strukturnu i individualnu diskriminaciju muslimana. Moramo se boriti protiv antimuslimanske mržnje u svim oblastima života uključujući obrazovanje, zapošljavanje i socijalne politike. Također moramo prikupljati podatke o svim slučajevima antimuslimanske mržnje i diskriminacije, pratiti i rješavati ih.”

  Gđa. Lalisse je stekla diplomu na Fakultetu za orijentalistiku i afričke studije (Univerzitet u Londonu), Evropskom koledžu i Univerzitetu Le Mirail. Nekadašnja je zamjenica ambasadora EU u Jemenu i v.d. otpravnica poslova te je obnašala različite dužnosti u delegacijama EU-a u Gani, Mauritaniji, Maroku i u okviru Programa pomoći EU-a za tursko-kiparsku zajednicu. Iskusna državna službenica EU-a, koja tečno govori arapski, ima značajno iskustvo u bliskoj saradnji s nizom organizacija civilnog društva unutar EU-a i muslimanskog svijeta.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + 5 = eight