Kolegij Vlade osudio bacanje baklji na ugostiteljski objekat

  Kolegij Vlade je nedvosmisleno osudio ovaj kao i sve druge akte nasilja na području Brčko distrikta BiH u proteklom periodu.

  [Otisak.ba]

  Kolegij Vlade Brčko distrikta BiH razmatrao je danas Informaciju Policije Brčko distrikta BiH o dešavanjima 22. juna ove godine, kada su u večernjim satima na ugostiteljski objekat „Palma“ u Ulici Miroslava Krleže, bačene dvije baklje i kamen koji je oštetio ulazna vrata objekta, saopćeno je iz Vlade.

  Kolegij Vlade je odao priznanje službenicima Policije koji su efikasnim radom na terenu otkrili počinioce ovog nedjela, lišili ih slobode, i uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predali u nadležnost Tužilaštvu.

  Kolegij Vlade je nedvosmisleno osudio ovaj kao i sve druge akte nasilja na području Brčko distrikta BiH u proteklom periodu, a naročito one koji bi mogli ugroziti dobre međunacionalne odnose i pozvao sve institucije Distrikta od škola pa do Policije, Tužilaštva i sudova, koje su zadužene za procesuiranje takvih nedjela, da daju svoj maksimalan doprinos kako bi se spriječili takvi incidenti, a ukoliko do njih dođe, da se od strane nadležnih da prioritet njihovom rješavanju, navodi se u saopćenju.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy seven ÷ = 11