More

  Koje zemlje u Evropi imaju najbolji i najgori saobraćaj? Evo na kojem mjestu se nalazi Bosna i Hercegovina

  - Advertisement -

  Prema posljednjem predpandemijskom izvještaju Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), Bosna i Hercegovina je među europskim državama koje imaju najgore saobraćajnice. Samo je Moldavija navedena kao zemlja koja ima lošije saobraćajnice od Bosne i Hercegovine.

  Izvještaj je sačinjen na osnovu odgovora 12.987 privrednih subjekata iz 139 država svijeta. Ispitanici su kvalitet saobraćajnica ocjenjivali na skali od jedan od sedam.

  Među deset evropskih država s najboljim saobraćajnicama su i:

  Pet evropskih zemalja s najgorim saobraćajnicama su Malta (3.3), Ukrajina (3.0), Rumunija (3.0), Bosna i Hercegovina (2.8) i Moldavija (2.6).

  Na svjetskom nivou Malta je na 106. mjestu, Ukrajina na 114., Rumunija na 119., Bosna i Hercegovina na 121. i Moldavija na 127. mjestu.

  Pet država s najgorim saobraćajnicama na svjetskom nivou su Čad (1,9), Mauritanija (2,0), Madagaskar (2,0), Jemen (2,1), Haiti (2,1) i Demokratska Republika Kongo (2,1), piše Euronews.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty four ÷ eighteen =