Ko je Naša stranka?

Centar Brčkog (Foto: Otisak.ba / Arhiva)

Mnogo je danas upita, posebno u nekim lokalnim zajednicama, koje ustvari Naša stranka, ko su sad ovi, šta oni hoće, za šta se zalažu? Nerijetka su pitanja koja se postavljaju i u Brčko distriktu BiH.

Mnoštvo skepticizma se izražava upravo prema političkoj organizaciji Naše stranke i sve to uslijed neznanja, nepoznavanja, nepovjerenja, straha, zavisti, bahatosti, pohlepe i drugih prije svega negativnih i prizemnih, osjećaja našeg društva koje je već tri decenije grubo politički, pravno, pa i mentalno podijeljeno po etnonacionalnim, partokratskim i izrazito ličnim interesima te takvo iz dana u dan nezaustavljivo tone u ambis, praveći sebi vlastitu štetu po opstanak upitnu i zabrinjavajuću.

Poznavajući i uvažavajući Istoriju, mentalitet, tradiciju, navike i duh Bosanskohercegovačkog društva, Naša stranka pokreće svoje djelovanje u Sarajevu 2008. godine.

Osnovana od slobodnih, neopterećenih, nezavisnih, izuzetno široko razumnih i prosvijetljenih ličnosti i građana poput oskarovca Danisa Tanovića, režisera Dine Mustafića i dr. intelektualaca, opredijeljena da popravi, relaksira i poveže naizgled nepremostive prepreke koje su se vijekovima na našim prostorima kako razgrađivale, takođe i gradile.

Naša stranka je slobodarska stranka, građanska, multikulturalna, internacionalna, umjerenog lijevog centra.

Teži profesionalizmu, napretku, odgovornosti, zakonitosti, izvrsnosti, pozitivizmu, lijepom ponašanju i izraženoj svakoj vrsti kulture (političke).

Naša stranka je najbrže rastuća stranka, tako da iz izbornog ciklusa u ciklus ima rast čak od 200%.

U Bosanskohercegovačkom društvu prepoznata po principijelnosti i dosljednosti u osnovnim izrečenim političkim stavovima.

Na osnovu plansko programske platforme, timskog i organizacijskog rada čiji su osnovni principi zasnovani na principima i praksama savremeno uređenih država EU, teži i ujedinjuje kako građane, tako i političke subjekte koji djeluju na cjelokupnoj Bosanskohercegovačkoj teritoriji koji prihvataju savremenu privrednu, socijalnu, kulturnu, religijsku, aktivnost prihvatajući i uvažavajući neke ideološke i svjetonazorske razlike i mišljenja.

Naša stranka u Brčkom okušala se na Lokalnim izborima 2012. godine, imala je zavidan broj glasova, na žalost građana Brčko distrikta nije prešla zadani cenzus i ostvarila mandat u Skupštini Brčko distrikta BiH.

Aktivni politički povratak Naše stranke na političku scenu Brčko distrikta BiH događa se 21.06.2017. godine s ostvarenih nekoliko kontakata aktivista iz Brčkog s najužim rukovodstvom Naše stranke u Sarajevu, koji će izroditi nekoliko tribina u Brčko distriktu izuzetne posjećenosti, formiranjem povjereništva, učestvovanje na Opštim izborima 2018. godine, isticanjem kandidata gospodina Ermina Džindića za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Federacije BiH, jačanjem i omasovljavanjem infrastrukture, formiranjem Gradskog odbora Naše stranke Brčko distrikta BiH, osiguravanjem potpisa podrške od strane građana Brčko distrikta BiH za predstojeće lokalne izbore u Brčko distriktu BiH.

Postizanjem sporazuma o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima sa SDP-om BiH Brčko, na zajedničkoj koalicionoj listi zvanoj “Bh. blok” SDP BiH i NS BiH zaključena je prva faza rada i djelovanja Naše stranke u Brčkom.

Zvanično predstavljanje i potpisivanje koalicionog sporazuma dvaju političkih subjekata na nivou Brčko distrikta BiH bit će upriličeno i potpisano od strane predsjednika stranaka gospodina Nermina Nikšića (SDP) i Predraga Kojovića (NS) u Brčkom uz punu i najvišu kako lokalnu, tako i državnu medijsku pozornost s kojom kreće i neformalna kampanja za predstojeće izbore u Brčko distriktu BiH.

O vremenu događaja blagovremeno bit će obaviještena kako Brčanska, takođe i cijela Bosanskohercegovačka javnost.

Autor: Gradski odbor Naše stranke Brčko distrikta BiH