More

  Klizište u brčanskoj mjesnoj zajednici Plazulje

  Pojavilo se klizište koje bi potencijalno moglo da ugrozi snabdijevanje građana vodom u ovom dijelu Brčko distrikta, potvrdio je saznanja Otiska šef Odjela za javnu sigurnost u Vladi ove lokalne zajednice Edin Zaimović.

  Na području fabrike vode u mjesnoj zajednici Plazulje pojavilo se klizište koje bi potencijalno moglo da ugrozi snabdijevanje građana vodom u ovom dijelu Brčko distrikta, potvrdio je saznanja Otiska šef Odjela za javnu sigurnost u Vladi ove lokalne zajednice Edin Zaimović.

  “Mi u zadnja 24 sata imamo drastične promjene od nekih metar, što se tiče pokrenutog tla, tako da ćemo u narednom periodu pratiti situaciju. Kad nam dozvole uslovi pokušat ćemo sanirati ono što se može sanirati”, kazao je on u izjavi za Otisak.ba.

  Istakao je da trenutno vodostaj rijeke Save ne dozvoljava nikakve aktivnosti, te da se ne mogu vršiti intervencije dok se vodostaj ne smanji.

  Opredjeljenje Vlade

  Najavio je da će se u ponedjeljak Vlada na sjednici opredijeliti u kom pravcu da se djeluje.

  “Ekipe Odjeljenja za javnu sigurnost već 48 sati nadziru lokaciju. Uključeni su i pripadnici Odjeljenja za poljoprivredu. U narednom periodu ćemo vidjeti koje ćemo zahvate uraditi kako bi spriječili eventualnu štetu”, izjavio je Zaimović, dodavši da su sa stanjem upoznati gradonačelnik Siniša Milić i predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + fifty = 51