KK Lavovi Brčko: Ženska U15 ekipa najbolja u BiH u svom godištu

Izvor fotografije: KK Lavovi Brčko
Autor teksta: Adis Mujdanović

Ženska U15 ekipa Košarkaškog kluba Lavovi Brčko u sastavu: Milica Đokić, Amila Smajić, Tamara Šarenac i Sara Đokić, predvođena trenerom Aleksandrom Bližnjakovićem, pokazala je da je u ovom momentu najbolja u Bosni i Hercegovini u svom godištu (2005. i mlađe), naglasili su u današnjem dopisu za medije iz ovog kluba.

One su na dominantan način osvojile zlatnu medalju na Finalnom takmičenju Sportskih igara mladih BiH u disciplini 3 na 3, koje se održavalo protekla dva dana u Sarajevu.

Na putu do titule najboljih na ovom turniru Lavice su stigle bez poraza, ostvarivši četiri pobjede protiv ekipa iz Zenice, Banovića, Čapljine i Gračanice.

“Ovaj uspjeh je još jedan od rezultata kvalitetnog i uspješnog rada sa mlađim selekcijama u KK Lavovi, a takođe i potvrda da je ova generacija djevojčica jedna od najtalentovanijih u Bosni i Hercegovini u zadnjih nekoliko godina”, navedeno je iz Kluba.

Regionalno finale na Zlatiboru

Na Finalno takmičenje Sportskih igara mladih brčanske košarkašice kvalifikovale su se putem turnira održanog u Brčkom sredinom osmog mjeseca, kada su osvojile prvo mjesto.

Prvo mjesto na Finalnom takmičenju u Sarajevu donijelo je Lavicama i plasman na Regionalno finale Sportskih igara mladih, koje je zakazano za kraj oktobra na Zlatiboru, uz učešće ekipa iz šest balkanskih država.

Sportske igre mladih najmasovnija su amaterska sportska manifestacija u Evropi koja pruža priliku dječacima i djevojčicama da potpuno besplatno učestvuju u organizovanim takmičenjima u 10 sportova.

Cilj Sportskih igara mladih je da se kroz druženje i sport promovišu zdravi stilovi života i opšte prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti).

--