More

  I Kinezi potencijalni investitori za izgradnju aerodroma u Brčkom

  Piše: Sanita Jerković-Ibrahimović za Radio Brčko

  Brčko su danas posjetili potencijalni kineski investitori koji su pokazali interes za ulaganje u izgradnju kargo aerodroma u Brčko distriktu.

  Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić istakao je da su potencijalne investitore na današnjem sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, informisali da se u ovom trenutku radi na pripremi prostornog plana i strategije.

  „Bilo nam je bitno da vidimo ima li još interesovanja. Ima ga i vjerujem da nakon što u okviru prostornog plana ucrtamo aerodrom, da ćemo biti u poziciji da praktično već krenemo u neke pregovore sa zainteresovanima. To je nešto što je za perspektivu u narednih 15 do 20 godina. Izgraditi kargo aerodrom u Brčkom sa industrijskom zonom, nudi neslućene mogućnosti zapošljavanja stanovništva kako Distrikta, tako i regiona. To je jako dobra ideja, a mi ćemo stvoriti sve zakonske preduslove da oni koji budu poslije nas to i realizuju“, dodao je Kadrić.

  [Radio Brčko]
  Predstavnik kineskih potencijalnih investitora Lingkun Meng, direktor SHS Aviation, kazao je da su prvi put u BiH i Brčko distriktu, te da će nakon danas odgledane prezentacije istražiti kolika je njihova zainteresovanost za ulaganje u ovaj projekat, odnosno da će se uglavnom izraditi studija izvodljivosti.

  2 KOMENTARI

  1. Da napomenem da je aerodrom skup i zahtjevan projekat posebno zbog blizine granice sa HR što komplikuje odvijanje saobraćaja
   Takodje treba imati u vidu blizinu aerodroma Tuzla koji se sve više proširuje i modernizuje.
   Treba se fokusirati na realne projekte.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  36 − thirty =

  Čitano

  Povezani članci